Björn Cederberg peräänkuuluttaa ”Hyvää elämää Kuopiossa”

1.2.2021 klo 12:02 Uutiset

Kuopion valtuuston kokeneimpia valtuutettuja, KD-valtuustoryhmän puheenjohtaja Björn Cederberg on kuntavaaliehdokkaana.
”Olen 66-vuotias lääkäri ja pastori. Synnyin ruotsinkieliseen perheeseen Vaasassa. Kirjoitin ylioppilaaksi 1973, jonka jälkeen olen opiskellut Turussa, Helsingissä, Oulussa ja Yhdysvalloissa. Valmistuin lääkäriksi Oulun yliopistosta, jonka jälkeen työskentelin Oulussa ennen muuttoani perheineni Kuopioon helmikuussa 1987. Tein työurani pääosin työterveyslääkärinä ja näistä tehtävistä jäin pois syksyllä 2017.

Suoritin pastorin tutkinnon Yhdysvalloissa ja työskentelen edelleen pastorin ja seurakunnanjohtajan tehtävässä osa-aikaisesti.

Politiikkaan tulin mukaan vuonna 2002 ja kristillisen elämänkatsomukseni mukaisesti valitsin Kristillisdemokraatit puolueekseni. Olen ollut eduskuntavaaliehdokkaana neljästi ja Kuopion kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2005. KD:n valtuustoryhmän puheenjohtajana olen toiminut vuodesta 2006.

Tuomiokirkon edessä oleva puisto on vanha tori. Se on kesällä suosittu paikka nuorille picnic-kokoontumisille.

Kuopio on minun kotikaupunkini ja minusta on ollut hienoa olla mukana rakentamassa kaupunkia Itä-Suomen pääkaupungiksi.

Olemme yhdessä saaneet paljon aikaan, mutta vielä on paljon työtä edessämme, jotta jokainen kuopiolainen voisi sydämestään sanoa: ”Kuopio on todellakin hyvän elämän pääkaupunki”.

Olen valmis tarttumaan haasteeseen ja tekemään ahkerasti työtä kaikkien kuopiolaisten hyväksi. Meidän yhteinen etumme on, että kaikki pysyvät mukana eikä ketään jätetä. Tämä edellyttää sitoutumista yhteistyöhön niin oman ryhmän sisällä kuin myös valtuustoryhmien kesken. Kuntapolitiikassa ei ole hallitus-oppositio-asetelmaa, vaan etsimme yhdessä parhaita mahdollisia päätöksiä, toisiamme kuunnellen ja kunnioittaen.

Tulevalla valtuustokaudella tärkeimmät aiheet tulevat mielestäni olemaan:
– Terveydenhuolto
– Koulutus
– Vanhustenhoito
– Työllisyys ja yrittäjyys
– Kunnan talous.

Etenkin talvella Puijon portaat palkitsee kuntoilijan valaistulla näyllä kerta toisensa jälkeen.

Minulle mieluisimpia paikkoja Kuopiossa on Puijon urheilualue ja siellä olevat portaat. Portaissa käyn kuntoilemassa ja harjoittelemassa nyt myös talvisin, kun portaisiin on saatu hieno valaistus.

Osallistuin helmikuussa
päivittäin klo 15-16 omatoimiseen Jäämaraton-tapahtumaan Kuopion satamassa.

Vaalimottoni: ”Hyvää elämää Kuopiossa”

Kotisivu: bjorncederberg.fi
Twitter: @bjornced
Kuvat: Björn Cederberg