Ikäihmisten asumistarpeiden huomioimisella on jo kiire

4.2.2021 klo 19:54 Uutiset

Kannanotto 4.2.2021

Ikäihmisten asumistarpeiden huomioimisella on jo kiire

Helsingin KD Naispiirin kehottaa vuosikokouksessaan 3.2.2021 Helsinkiä ryhtymään pikaisiin toimiin vanhusten asumistarpeisiin vastaamiseksi. Ikäihmisten määrä kasvaa rajusti lähivuosina. Metropolialueelle tarvitaan uusia kohtuullisen hintaisia esteettömiä asuntoja. Myöskään vanhusten tuetun asumisen ja hoitolaitospaikat eivät riitä lähitulevaisuudessa.

Vanhoihin kiinteistöihin on tiedossa putki- ja julkisivuremontteja ja lisäksi osa vanhuksista asuu hissittömissä taloissa. Monilla ikäihmisillä ei ole varaa ostaa uutta asuntoa eikä vuokrata kalliita vuokra-asuntoja. Helsingissä ja kunnissa laajemminkin tarvitaan korjausrakentamista, väistötiloja ja uusia asuntoja, jotka sopivat myös vanhuksille. Samalla kannatamme eri ikäisten ja eri perhetilanteissa elävien kaupunkilaisten kohtaamisen mahdollistavaa monimuotoasumista.

Koronan aikana ihmiset ovat havahtuneet luonnon läheisyyden tarpeellisuuteen. Etätyö on yleistynyt ja suurtoimistojen tarve vähenee. Kuitenkin suurin osa toivoo myös saavutettavia palveluja ja turvallista yhteisöllisyyttä. Esimerkiksi Keski-Pasilaan kaavaillut korkeat tornirakennukset eivät vastaa vanhusten, lapsiperheiden ja opiskelijoiden tarvetta kohtuuhintaisista asunnoista.
–Nyt on jo kiire toimia, jotta ikäihmistenkin asumistarpeisiin vastataan!

Helsingin KD Naiset järjestää  ikäihmisten asumisesta kaikille avoimen webinaarin tiistaina 9.2 klo18 Teams-yhteydellä (linkki ja lisätietoa on sivustolla kd.fi/tapahtumat). Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa:
Anneli Louneva,
Vanhusten kokemusasiantuntija, KD puoluevaltuuston jäsen
[email protected]
040 0981 763

 

Paula Pennanen-Aitta,
KD Helsingin Naispiiri ry:n varapuheenjohtaja
[email protected]
040 5585 274