”Toimikaa sen kaupungin parhaaksi, johon minä olen teidät siirtänyt”

5.2.2021 klo 18:02 Uutiset

Itä-Suomen yliopiston sosiaalipolitiikan professori Juhani Laurinkari on kuudes suomalainen jäsen Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemiassa. Hän on kuntavaaleissa KD-Kuopion osaston ehdokkaana.

”Olen vuosikymmeniä toiminut kotikaupunkini Kuopion hyväksi yliopiston dekaanina, laitosjohtajana ja sosiaalipolitiikan professorina sekä Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymän kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston varapuhenjohtajana. Olen vuodesta 2016 lähtien toiminut KD:n Pohjois-Savon piirin puhenjohtajana ja KD:n puoluehallituksen jäsenenä.

Olen kiitollinen siitä, että Kuopion kaupunki muisti minua viime vuonna hopeisella ansiomerkillä. Luottamustehtävissä toimiessamme olemme aina arvioinnin ja arvostuksen varassa – kyse on keskeisesti uskottavuudestamme ja luottamuksen ansaitsemisesta.

Koulutukseltani olen alkujaan teologi. Avarsin koulutustani sittemmin yhteiskunta-, talous- ja myös käyttäytymistieteisiin. Muutaman seurakuntatyövuoden jälkeen siirryin Helsingin yliopiston ja sittemmin Kuopion yliopiston, nyttemmin Itä-Suomen yliopiston palvelukseen.

Väitöskirjani (sosiaalipolitiikka, Helsinki 1976 ) koskee kirkon päätöksentekoa. Toinen väitöskirjani taloustieteiden alalta (Wien) liittyy yhteisötalouteen ja osuustoimintaan (1986). Kaikki ovat minulle merkityksellisiä alueita – niin kirkon maallikoiden asema kuin mahdollisuudet edistää taloudellista yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä. Uusin kirjani ilmestyy lähipäivinä Pellervo ry:n ja Ajatushautomo Kompassin julkaisemana.

Olen julkaissut n. 300 artikkelia ja kirjaa, suureksi osaksi Keski-Euroopassa – sillä toimin myös Euroopan tiede-ja taideakatemiassa ja eri korkeakouluissa vierailevana tutkijana ja professorina. Kuulun edelleen Kuopion hiippakunnan papistoon. Yliopistolla olen juuri solminut professorina uudelleen seuraaviksi vuosiksi ns.emeritus-sopimuksen jatkaen näin jatkotutkimusten ohjausta.

Minulle ovat ehdokkaana kuntavaaleissa keskeisiä työalani aihepiireistä erityisesti asumisen, terveyden ja hyvinvoinnin kysymykset. Lasten, nuorten ja vanhusten elämä on näiden aihepiirien keskeisiä, kannanottoja vaativia haastavia kysymyksiä, jotka on nostettu KD:n Kuntavaaliohjelmassa 2021 valtakunnallisesti esiin konkreettisina parannusehdotuksina.”

Professori Laurinkarin ajatuksia kristittynä on mahdollista kuunnella yleisradion iltahartauksista 4.2 (nauhoitus) ja 11.2.2021 klo 18.50 ja 23.00.

Artikkelikuvat: Juhani Laurinkari sekä KD-puolueen kuvapankki