Toimittaja, opettaja, Kuopion poika Juhani Happonen kuntavaaliehdokkaana

7.2.2021 klo 11:40 Uutiset

Olen Juhani Happonen, Kuopion ”poikia.” Täällä olen syntynyt ja käynyt
kouluni; Snellmanin koulu, Puistokoulu, Männistön koulu, Kuopion Yhteislyseo ja Kuopion Lyseo, josta kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1965.

Valmistuin peruskouluopettajaksi Jyväskylän Yliopiston
Opettajainvalmistuslaitoksesta. Olen toiminut musiikinopettajana Paltamon ja Siilinjärven Yhteislyseoissa, sekä musiikkiin erikoistuneena luokanopettajana Siilinjärvellä Kehvon ja Hamulan kouluilla.

Yhteiskunnallista toimintaa olen harrastunut osallistumalla KD:n työhön
Siilinjärven kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa sekä KD:n puoluehallituksessa ja osallistumalla muutaman kerran kansanedustajavaaleihin.

Ammattini ohessa olen tehnyt toimittajan työtä lehdistössä sekä useilla radiokanavilla ja TV7 -kanavalla. Olen myös kirjoittanut kolme kirjaa. Minulla on näkemys, että kristittyjen tulisi toisiaan kunnioittaen edistää yhteistoimin evankeliumin työtä sekä toimia yhdessä myös lähimmäistemme kaikinpuolisessa auttamisessa.

Olen kolmen lapsen isä sekä viiden lapsenlapsen ukki. Heidän elämäänsä seuratessani lapsiperheiden haasteet ja tarpeet ovat lähellä sydäntäni. Oltuani jonkin aikaa eläkkeellä minulle ovat myös iäkkäämpien asiat tärkeitä.

Matkanvarrella koetut sairaudet ja vastoinkäymiset ovat avartaneet näkemään elämän nurjankin puolen, myös kuoleman. Mielestäni kaupungin ja seurakuntien yhteistyötä lasten-, nuorten ja ikäihmisten osalta tulisi lisätä. Yhteistyö voi olla voimavara kaikille osapuolille.

Olin syöpään sairastuneen vaimoni rinnalla usean vuoden ajan. Siinä omaishoitajan työn vaativuus tuli minulle selväksi.

Kokemukseni mukaan yhteiskunnan panostusta lasten-, vammaisten- ja sairaiden omaishoitajuuteen tulisi entisestäänkin lisätä. Se tulisi monin verroin edullisemmaksikin kuin kalliiden laitospaikkojen rakentaminen ja niiden ylläpitäminen.

Omaishoidettavien määrä tulee Kuopiossa kasvamaan väestön ikääntyessä. Rinnalle tulisi kehittää tukimuotoja, ettei omaishoitajistakin tulisi hoidettavia.

Kuvat: Juhani Happonen
Artikkelikuva Juhani Happosen kirjoittaman kirjan ”Näin Jumala löysi minut”-kirjan julkistamistilaisuudesta
Tukea tarvitseva vanhus/Pixabay