Heli Norja haluaa hyödyntää kokemustaan kuopiolaisten hyväksi

8.2.2021 klo 17:22 Uutiset

Heli Norja, KM, hyvinvoinninedistämisen johtaja (emerita) on KD:n kuntavaaliehdokkaana Kuopiossa.

”Perhekuntaani kuuluu aviomies Matti (lääkäri), viisi aikuista lasta ja heidän perheensä. Lapsenlapsia on tällä hetkellä kahdeksan, lisälapsia kaksi ja bonuslastenlapsia myös kaksi. Meistä on muodostunut vuosien myötä ”Afrikka- perhe”, sillä perhekunnassamme on edustettuna Etiopia, Mosambik, Kamerun ja Guinea-Bissau.

Savon Sanomat uutisoi maaliskuussa 2018, että  Kuopiossa asuivat Suomen 20 suurimman kaupungin tyytyväisimmät asukkaat tehdyn tutkimuksen mukaan.

Koulutukseltani olen Kasvatustieteiden maisteri, jolla on viisi eri opettajankoulutusta ja paljon lisäopintoja mm. johtamisessa.

Toimin Kuopion kaupungin hyvinvoinnin edistämisen johtajan virassa seitsemän vuotta, josta jäin eläkkeelle 1.4.2018.

Sitä edelliset seitsemän vuotta toimin Kuopion koulutustoimen toimialajohtajana.

Kuopioon muutimme 2004 Etelä-Pohjanmaalta, missä työskentelin sivistystoimenjohtajana Alahärmän kunnassa 14 vuotta. Kuntapuolen johtajakokemusta minulla on 28 vuoden ajalta. Sitä ennen olin opettajana kymmenisen vuotta päivähoidosta aikuiskoulutukseen kaikilla kouluasteilla. Asuinkunnassani Isossakyrössä olin luottamushenkilönä 12 vuotta (valtuutettuna, lautakunnissa, seurakunnassa) vuosina 1987-99.

Olen erittäin kiitollinen, että työurani aikana olen voinut toimia tehtävissä, joissa on ollut laajasti mahdollisuus edistää eri-ikäisten kuntalaisten hyvää elämää. Kuopiossa on paljon osaavaa henkilöstöä ja myös resursseja. Hyvällä suunnittelulla ja yhteistyöllä ja kaupunkilaisia kuunnellen, meillä on tulevaisuudessakin mahdollisuus edelleen parantaa tilannetta.

Olen työurani myötä tutustunut perusteellisesti kaupungin toimintaan, talouteen, organisaatioon ja hallintoon. Olisi innostava mahdollisuus voida vielä tämän kaiken tiedon ja kokemuksen pohjalta toimia yhteisten asioiden hoitajana rakkaassa kotikaupungissani.

Koululaiset keskellä hyvinvointia!

Erityisesti sydämelläni tällä hetkellä on lasten ja nuorten kasvaminen eheään elämään, niin että kaikki saavat tarvitsemaansa tukea ajallaan, kannustetaan omatoimisuuteen ja yrittävyyteen ja pannaan yhteistyöllä ehdoton stoppi kiusaamiselle.

Ikääntyvien kohdalla tärkeää on hyvä ja aktiivinen elämä, arvostus ja kunnioitus periaatteella ”pidetään kaikki mukana”. Työllisyyden hoidossa pitää huolehtia yritysten hyvistä toimintaedellytyksistä. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuun mahdollisesti siirtyessä alueille, tulee huolehtia riittävien hyvinvointi- ja ennaltaehkäisevien palveluiden säilymisestä kaupungilla. Kallavesi ja koko kaunis luontomme tulee varjella puhtaana asukkaiden ja matkailijoiden iloksi ja virkistykseksi.

Heli Norjan akvarelli vuodelta 2021.

Rakkaimpia harrastuksia ovat kuvataiteet, kuntosali, ukulelen soitto ja yhdistystoiminta. Seurakuntayhteys on keskeinen osa elämääni.”
Näin esittäytyi Heli Norja.

Valokuvat: Kuopion kaupungintalo/Rauno Taskinen
Koululaiset/Shutterstock lisenssikuva
Artikkelikuva ja maalaus/Heli Norja