Georgina Mensah-Attipoe haluaa olla osa kuntaa ja tehdä työtä

10.2.2021 klo 20:36 Uutiset

Minä olen Georgina Mensah-Attipoe, syntyisin ghanalainen ja nykyisin Suomen kansalainen. Muutin tänne Kuopioon aviomieheni luo vuonna 2013 ja siitä lähtien olemme asuneet täällä. Meillä on kaksi kouluikäistä lasta. Olen ammatiltani opettaja ja olen suorittanut Itä-Suomen yliopistossa Ympäristöpolitiikan ja -oikeuden maisteriohjelman, suuntautumiseni oli Luonnonvarojen hallinta. Kuitenkin sittemmin olen innostunut ruoanvalmistuksesta ja nyt opiskelen Palvelualan Opistossa kokiksi.

Kuopio on rauhallinen ja seesteinen kaupunki, joka toivottaa kaikki tervetulleeksi. Kuitenkaan maahanmuuttajat eivät ole täysin integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Kuopiossakin on ollut paljon maahanmuuttajia, mutta vain joitakin on jäänyt tänne. Muut ovat siirtyneet eteenpäin ja syy on siinä, että he eivät ole saaneet töitä.

Maahanmuuttajien koulutus tulisi hyödyntää.

Me maahanmuuttajat haluamme olla osa kuntaa ja tehdä työtä. Niinpä haluan edustaa Kuopion maahanmuuttajia paikallisessa päätöksenteossa, että heidän äänensä tulee kuulluksi. Haluan tehdä työtä maahanmuuttajien integroitumisen helpottamiseksi ja heidän työllistymisekseen Kuopiossa.

I am Georgina Mensah-Attipoe. I am married with two children. I am a Ghanaian by birth and a Finnish citizen as well. I moved to join my husband in Kuopio, Finland in 2013 and have since lived here. I am a Teacher by profession. I also have a master’s degree in Environmental policy and Law with a major in Natural Resource Governance from the University of Eastern Finland Joensuu campus. However, I recently discovered my passion for cooking and currently a student at Palvelualan Opisto Kuopio studying to become a Chef.

Kuopio is a peaceful and quiet place that welcomes everyone. However, immigrants are not fully integrated into the Finnish society. Kuopio has received so many immigrants, but only a few remain to support the city. They just pass through rather than stay. The reason is that immigrants do not get jobs.

”Haluan edustaa maahanmuuttajia paikallisessa päätöksenteossa.” Minä olen Georgina Mensah-Attipoe, KD Kuopion kuntavaaliehdokas.

We want to help the municipality. However, there are not enough jobs for people to want to stay in Kuopio.

So, I want to represent immigrants in Kuopio to make their voices heard. My main focus is employment and integration.

Kuvat:
Artikkelikuva/ Georgina Mensah-Attipoe
Lääkäri työssään/Unsplash/ Francisco Venâncio