Barnaba Koko on tottunut auttamaan

11.2.2021 klo 21:35 Uutiset

Minä olen Barnaba Koko, 49 vuotta, perheellinen. Vaimoni Habiban kanssa meillä on neljä lasta. Haluan antaa osaamiseni kuopiolaisten hyödyksi. Olen Suomen kansalainen, sudanilaislähtöinen yhteiskuntatieteilijä, ja olen perehtynyt maahanmuuttajien kohtaamiin haasteisiin Suomessa.

Olen työskennyt Maahanmuuttoviraston rahoittamassa Tarinan vastaanottokeskuksessa viisi vuotta erilaisissa tehtävissä vastaavana ohjaajana sekä sosiaaliohjaajana. Haasteellinen tehtävä on vaatinut ja kehittänyt kielitaitoani, kulttuurituntemusta ja tietämystä Suomalaisesta yhteiskunnasta ja sen laeista, säädöksistä ja järjestelmistä. Työ on vaatinut myös hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, vastuullisuutta ja eettisyyttä.

Koulutukseltani olen Yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiologia), Itä-Suomen yliopistosta (2013); Master’s Degree Programme in Cultural Diversity, Pro gradu: ”The role of religion in integration process of Christian immigrants in Finland.”
Kansainvälisestä koulutuksesta minulla on teologian kanditaatin tutkinto: Bachelor of Theology (2001); Arab Baptist Theological Seminary, Mansourieh-Maten, Libanon 2001.

Tulevalla valtuustokaudella tärkeimmät aiheet tulevat mielestäni olemaan:
1) Nuorten asiat, ketään ei saa jättää yksin ja kiusaamisen loppuminen lähtee kodista.
2) Kohdennettu koulutus on keino saada niin maahanmuuttajat kuin muutkin töihin.
3) Ikääntyvien määrä kasvaa Kuopiossa; vanhustenhoito on kunniatehtävä ja omaishoitajat tarvitsevat kodin ja omaisen hoitamisessa tukea.
4) Työllisyys ja yrittäjyys; yrittäjät tuovat verotuloja ja yrittämistä tulee tukea kaikin mahdollisin keinoin.
5) Kunnan talous; hyvinvointia ei rakenneta vain velaksi, palvelut tulee mitoittaa tarpeen mukaan.

Meidän pitää pystyä hyödyntämään maahanmuuttajien opiskelutaustat. Kuinka muuten saamme heidät jäämään Kuopioon, jos emme pysty tarjoamaan koulutusta vastaavaa työtä? Ammatillisen suunnitelmallisen täsmäkoulutuksen kautta saamme maahanmuuttajista kaipaamaamme tärkeää työvoimaa eri aloille.

Minä olen Barnaba Koko, olen tottunut auttamaan.
Haluan olla Sinun äänesi arvoinen vaaleissa.

 

Kuvat: Barnaba Koko