Turun Viisikko tutuksi

19.2.2021 klo 16:00 Uutiset

Turun kristillisdemokraatit lähtevät kesäkuun kuntavaaleihin viiden vahvan ehdokkaan voimin. Turun Viisikko pitää sisällään nuoruutta ja kokemusta, usean eri osa-alueen asiantuntijoita ja taitajia sekä sydämellään Turusta ja turkulaisista välittäviä kuntavaikuttajia. Turun Viisikkoa äänestämällä varmistat, että kaupunkiamme koskevia päätöksiä ovat tekemässä äänesi arvoiset päättäjät.

 

Tommi Terä, 32

Turun KD:n puheenjohtaja, kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen

Tradenomi, VTM-opiskelija

– ”Turun päätöksenteko kaipaa palavasti Turusta ja turkulaisista välittävää, ongelmien sijaan viisaita ja harkittuja pitkän aikavälin ratkaisuja esittävää, yritystoimintaa tukevaa sekä lähimmäisistään huolehtivaa kuntapäättäjää – Turun päätöksenteko kaipaa Terää Turun valtuustoon.”

Tutustu Tommiin lisää:

Kotisivut

Facebook

 


Soili Norro, 52

II varavaltuutettu, Suomenkielisen varhaiskasvatus- ja perusopetusjaoston jäsen, Turun KD:n varapuheenjohtaja

Kielten opettaja, tohtorikoulutettava

– ”Minulla on lähes kymmenen vuoden kokemus kuntapolitiikasta erilaisissa tehtävissä. Mielestäni on tärkeää verkostoitua ja pyrkiä rakentavaan yhteistyöhön eri tahojen kanssa. Haluan edistää kaikkien turkulaisten hyvinvointia – erityisen lähellä sydäntäni ovat lapset, nuoret ja perheet. Jokaisen turkulaisen tulee myös voida ikääntyä turvallisesti ja arvokkaasti.”

Tutustu Soiliin lisää:

Kotisivut

Facebook


Niko Kivimäki, 25

Turun KD:n ja Varsinais-Suomen KD Nuorten sihteeri

Tietojenkäsittelytieteen opiskelija

– ”Turku tarvitsee tasapainon uuden ja vanhan välillä. Teknologiaan tulee panostaa, mutta vanhaa täytyy suojella. Maltillinen ja kauaskatseinen päätöksenteko pitää huolen, että rakastamamme kaupunki pysyy kauniina ja toimivana.”

Tutustu Nikoon lisää:

Facebook

 

 


Janina Rosten-Nurmi, 40

I varavaltuutettu, nuorisolautakunnan jäsen

Yhteisöpedagogi, Turun A-Killan toiminnanjohtaja

– ”Sydämelläni on omavaraisuuden ja lähituotannon tukeminen sekä järjestöyhteistyön kehittäminen. Etenkin päihde- ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta tulee Turussa parantaa ja ruoka-aputoimintaa tukea. Päätöksentekoon kaivataan kolmea R:ää: rakkautta, rehellisyyttä ja rotia.”

Tutustu Janinaan lisää:

Facebook

 


Ville Auvinen, 55

Kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan jäsen

Pastori, teologian tohtori

– ”Olen paljasjalkainen turkulainen, yhden vaimon mies, kolmen lapsen isä ja viiden lapsen taata. Parinkymmenen vuoden ajan olen vaikuttanut Turun päätöksentekoon kaupunginvaltuutettuna. Minulle tärkeää on ottaa huomioon, miten päätökset vaikuttavat yksittäisten ihmisten, ja ennen kaikkea heikoimmassa asemassa olevien, elämään.”

Tutustu Villeen lisää:

Kotisivut

Facebook


Kuntavaalit – Mitä väliä?

Kuntatasolla päätetään tulevallakin valtuustokaudella asioista, jotka vaikuttavat suoraan Sinun arkeesi. Tulevasta sote-mallista riippumatta Turussa linjataan jatkossakin, miten varhaiskasvatus, perusopetus, kulttuuri ja terveyden edistäminen hoidetaan; lisäksi vaikutetaan kuntien elinvoimaan ja ympäristöön. Lue kuntavaaliohjelmamme tietääksesi, miten me Turun KD:ssa haluamme kehittää Turkua tulevina vuosina.

Kuntavaaleilla on siis todella väliä. Äänestämällä vaikutat siihen, minkälaisia päätöksiä Turussa seuraavan neljän vuoden aikana tehdään. Äänesi on arvokas – anna sen kuulua!