”Pidetään koko laaja Lohja mukana – Monkolasta Muijalaan, Kärkölästä Karkaliin”

24.2.2021 klo 18:34 Uutiset

– Lohjan pohjoinen portti ei ole Hiidensalmen alue, vaan raja Tammelaan – kaupungintalolta Monkolasta tunnin ajomatkan päässä, muistuttaa Pusulan Kaukelassa asuva KD:n kaupunginvaltuutettu Merja Eräpolku.

– Lohjan laajat maaseutualueet eivät saa muuttua kauriiden ja supikoirien reservaateiksi, joissa kouluja suljetaan oppilaiden loppuessa ja rakentamatta jääneistä, mutta jo kunnallistekniikan piirissä olevista tonteista, kertovat rupuset mainoskyltit. Laajan Lohjan maaseututaajamien keskeisimmät peruspalvelut on kyettävä turvaamaan, hän korostaa.

– Itse muutin nuorena äitinä pääkaupunkiseudun levottomasta kerrostalolähiöstä pieneen kylään maalle kaikkien katuvalojen ulottumattomiin.

Eräpolun mukaan kaupunkilaiseksi itsensä mieltäminen on ollut haastavaa.
– Eikä identiteettiongelmaa ole vain meillä maalaisilla, vaan epäilemättä myös kaupunkikeskustassa asuvilla, kun nyky-Lohjan laajuus ja arjen realiteetit haja-asutusalueella voivat olla vaikea hahmottaa. Siksi on tärkeää, että luottamushenkilöitä on eri puolilta kuntaamme.

Lohja tunnetaan järvikaupunkina.
– Kuitenkaan monille lohjalaisille ei Uudenmaan isoimmalla järvellä, siis Lohjanjärvellä, ole mitään erityistä merkitystä yli sadan muun järven joukossa. Onhan jokainen kirkonkylistämme rakennettu jonkun järven kylkeen. Niiden rannoilla ovat myös Lohjan tuhannet vapaa-ajanasunnot lomalaisineen. Toivottavasti heistä moni löytää joskus vakituisen kotinsa Lohjan alueelta, Eräpolku sanoo.

Merja Eräpolku on KD:n ehdokkaana myös kevään kuntavaaleissa. Hän on valmis jatkamaan työtään, jotta laajaa Lohjaa kehitettäisiin kokonaisuutena, eikä ajatellen Lohjan ulottuvan vain muutamien kilometrien päähän kaupungintalo Monkolasta, eli kaupungin keskusta-alueelle, jonne usein kehittämissuunnitelmissa keskitytään.