KD Kuopion kuntavaaliohjelma 2021: KOKO KUOPIO MUKANA

2.3.2021 klo 11:35 Uutiset

Me kristillisdemokraatit rakennamme Kuopiota, jossa on mahdollisuus vaikuttaa, ilo asua, käydä koulua, tehdä työtä ja nauttia eläkepäivistä. Peruspalveluiden turvaaminen koko Kuopion alueella on meille sydämen asia.

Päiväkotien, oppilaitoksien, työpaikkojen ja palvelukotien ilmapiiriä parannetaan kehittämällä yhteisöjen empatia- ja auttamistaitoja. Luonto, kulttuuri, liikunta ja monipuoliset harrastukset edistävät kaikenikäisten hyvinvointia. Yhteistyössä tahdomme huolehtia siitä, että hyvinvointia edistävät palvelut ovat kaikkien saatavilla.

Perheiden palveluja on vahvistettava tukemaan vanhemmuutta ja arjessa selviämistä. Jokaiselle lapselle on taattava ainakin yksi harrastus.

Ikäihmisten kotipalveluista tulee huolehtia yksilöllisen tarpeen mukaan. Omaishoitajien on saatava tarpeellinen tuki. Haluamme myös edistää yhteisöllistä perhekotiasumista.

Maahanmuuttajien aiempi koulutus ja osaaminen tulee olla mahdollista päivittää suomalaiseen työelämään soveltuvaksi. Onnistunut kotoutuminen tuo Kuopioon osaavia ja sitoutuneita työntekijöitä.

Kuopion pitää panostaa taitavaan hankintaosaamiseen. Kaupungin ulkopuolisten projektirahoitusten hakemista on jatkettava ja lisättävä. Pk-yritykset sekä terveyttä ja hyvinvointia tukevat järjestöt tarjoavat laadukkaita tuotteita ja palveluita. Yhteistyössä edistämme työllisyyttä ja verotulojen karttumista.

Nämä kuntakohtaiset painotuksemme julkaistaan myös Kuopion kaupungin ”KOHTAAMISIA”-vaalijulkaisu lehdessä.