Tapio Koivukare haluaa tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen

10.3.2021 klo 22:09 Uutiset

Tapio Koivukare on valoisan elämänkatsomuksen omaava vesantolainen, huumorintajuinen 63-vuotias kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas Vesannon kunnassa. Nuoruudestaan alkaen hän on toiminut erilaisissa myyntitehtävissä, aluksi toisten palveluksessa, myöhemmin yksityisyrittäjänä mm. elintarvikekauppiaana.

”Raskas kauppiaan tauoton työ, joka kesti yömyöhään asti, vaati veronsa ja selkä mokoma sanoi työsuhteensa terveydestäni irti”, kertoo Koivukare, kuitenkin hymyillen.

”Alanvaihtaminen tuli välttämättömäksi, kun selkää jouduttiin operoimaan pari kertaa. Siirryin koulutuksen ja kuntoutuksen jälkeen hoitoalalle. Työn kuvaani on kuulunut vaikeahoitoisten potilaiden hoitamiseen osallistumista psykiatrisilla osastoilla eri yksiköissä kuten mm. Niuvanniemessä. Olen työskennellyt myös vanhusten parissa suuntautuen muistisairaiden sekä heidän läheistensä kohtaamiseen.

Arvostan omaishoitajien työtä ja he tarvitsevat kunnassa tukea. Olen toiminut omaishoitajana isälleni vv 2006 – 2013. Sain pitää hänen kädestä kiinni, kun hänen aikansa täyttyi ja kasvoille tuli rauhallinen ilme.

Oman vaativan elämänkoulun käyneenä työni painopisteeksi muodostui päihdetaustaisten ja syrjäytyneiden ihmisten auttamiseen eri sektoreilla. Päihdetyö täyttää sisäisen auttamishaluni.

Elämääni ohjaa usko ja kristillinen arvopohja. Olen sosiaalinen ja helposti lähestyttävä. Huumori on uskon lisäksi yksi voimavaroistani lähestyä leppoisasti lähimmäisiäni. Kuljen ihmisten rinnalla ja haluan auttaa. Siihen pystyy, kun oppii kuuntelemaan.

Teen mielelläni yhteistyötä kuntalaisten hyväksi yli puoluerajojen. Minun kohteena vaalityössäni ja erityisesti sen jälkeen on arvokas lähimmäinen. Sloganini kumpuaa sisältäni: Hiljaa hyvä tulee!”

Kuvat: Tapio ”Tapsa” Koivukare