Annukka Roth ehdokasnumerolla 257: ”Hyvinvointi on jokaisen kuntalaisen oikeus”

11.3.2021 klo 20:33 Uutiset

Annukka Roth on kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaana Kuopiossa. Hän on yrittäjä ja 37-vuotias kolmen kouluikäisen pojan äiti. Koulutukseltaan hän on lähihoitaja ja kuva-artesaani. Työssään AnnaLouise Companyssa hän suunnittelee ja toteuttaa pääasiassa hyvinvointiin ja terveyteen liittyviä visuaalisia sisältöjä yrityksille ja yhdistyksille.

Vietän aikaa lasteni kanssa retkeillen, kokkaillen, askarrellen sekä leikimme paljon ja harrastamme kaikenlaista liikuntaa, sanoo liikunnallinen Annukka Roth.

”Pidän vaeltamisesta, uimisesta, valokuvauksesta, pyöräilystä, nikkaroinnista ja puutarhatöistä. Lempipaikkani on oma pieni mökki ja sauna.

Kirppikset ovat oikeita aarreaittoja. Kotimme vaatteista ja huonekaluista melkein kaikki on ostettu kierrätettynä. Meidän on otettava huomioon luonto. Päätöksiä ei voi tehdä luonnon kustannuksella. Mikäli luonnolle aiheutuu haittaa, se vaikuttaa ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin.

Ystävieni mielestä olen positiivinen, innovatiivinen ja ahkera. Näitä voimavaroja haluan suunnata Kuopiossa kaupunkilaisten hyvinvoinnin eteen.

Haluan puhua terveyden ja hyvinvoinnin edistämisestä. Meidän on tehtävä erilaisten sairauksien ennaltaehkäisevää työtä sekä ylläpidettävä ja parannettava kaiken ikäisten kuntalaisten terveyttä. Kaavoituksessa tulee pitää huolta lähiluonnon säilyttämisestä.”

Luontoyhteys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia, toteaa Annukka Roth.

”Äitiys on suurinta oppimista ja haluan antaa lapsilleni onnellisen lapsuuden. Sydäntäni lähellä ovat lasten ja nuorten asiat. Haluan vaikuttaa siihen, ettei ketään kiusata, eikä kukaan syrjäytyisi.

Haluan, että lapsilla on päihteetön nuoruus ja tulevaisuus. Kun turvaamme kaikille lapsille mahdollisuuden harrastaa vähintäänkin yhtä asiaa, se vähentää syrjäytymistä.

Tätä tavoitetta kohti pääsemme, kun tuemme mm. urheilu- ja vapaamuotoisten harrastusryhmien toimintaa.

Korona-ajanjakso on näyttänyt, että ilman terveydenhuoltohenkilöstöä, sekä erilaisia kaupungin viranomaisia, yhteiskuntamme ei toimi. Heitä emme voi lomauttaa.

Minulla on rohkeutta, näkemyksiä ja rakentavaa sanavalmiutta, jota kuntapolitiikan kohtaamisissa tarvitaan.

Minun politiikkani on lähimmäisen rakkautta”.

Kuvat: Loviisa Linjama
Artikkelin toimitti Seija Eskelinen