Hannu Koistinen vaatii luontoa kunnioittavia kauaskantoisia päätöksiä

13.3.2021 klo 20:07 Uutiset

Hannu Koistinen on vastuullinen ja huumorintajuinen 67-vuotias isoisä. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi aikuista lasta, jotka asuvat jo muualla. Puusepän koulutuksella Hannu Koistinen toimi Kuopion koululaitoksella kalustomestarina 41 vuotta. Hänen vastuulleen kuuluivat kalustohankinnat, kaluston kunnossapito, koneiden korjaukset ja -huollot, sekä kierrättäminen.

Hannu on monelle tuttu myös Kuopion Kansalaisopistossa, siellä hän toimi puutöiden tuntiopettajana 36 vuotta.

”Olen seurakunta-aktiivi ja osallistun mielelläni erilaisiin talkoo- ja vapaaehtoistehtäviin mm. Alavan kirkolla, kertoo Hannu ja näyttää käsiään.

Kaikenlainen käsillä tekeminen on minulle mieluisaa. Pyrin korjaamaan ja rakentamaan, siten tuen kestävää kehitystä ja kierrätystä. Vanhaa voi korjata, eikä aina tarvitse ostaa uutta. Toivoisin, että yhdessä oppisimme auttamaan, tukemaan ja kohtaamaan toinen toisiamme arjessa.

Halusin KD-kuntavaaliehdokkaaksi Kuopiossa, koska kristilliset arvot ja luonto ovat minulle tärkeitä. Pidän luonnossa liikkumisesta. Olen vaeltanut Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Luonnon antimien kerääminen, kalastaminen ja avantouinti ovat minulle tärkeitä harrastuksia.

Meidän tulee tehdä kaupungissamme luontoa kunnioittavia kauaskantoisia päätöksiä, joissa turvaamme puhtaan ilman, vesistön ja luonnon tuleville sukupolvillekin.

Työeläkeläisistä haluan muistuttaa, että he ovat kaupungin taloudelle tärkeitä veronmaksajia. Meidän tulee pystyä tarjomaan kaikille eläkeläisille erilaisia palveluja. Eräs tällainen on laajan suosion saanut vesijumppa eri palvelutalojen allaspaikoissa. Vesiliikunnalla on vahva terveyttä ylläpitävä ja kuntouttava vaikutus. Uskon vahvasti, että valtuustossa pystymme vähentämään työttömyyttä, kun tuemme päätöksillä yrittäjyyttä esimerkiksi ottamalla kaavoituksessa huomioon yrittäjien tarpeet.

Perheen arvot ovat minulle tärkeitä. Minä haluan tukea alle 3-vuotiaan hoitamista kotona. Koti- ja perhepäivähoito päiväkodin vaihtoehtona ovat tarpeellisia, koska näillä on sekä työllistävä, että ryhmäkokoja varhaiskasvatuksessa pienentävä vaikutus.”

Kuvat: Hannu Koistinen