Säde Pirskasen mielestä paikallishankinnat lisäävät hyvinvointia

13.3.2021 klo 00:54 Uutiset

Olen Säde Pirskanen, 41-vuotias neljän lapsen äiti, kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokas Vesannon kunnassa, missä olen asunut viimeiset kymmenen vuotta.

Syntyjäni olen Sysmästä. Olen opiskellut Heinolan kauppaoppilaitoksessa merkonomiksi. Valmistumiseni jälkeen olin kehitysvammaisten hoitokodissa työharjoittelussa, suunnitelmani oli vaihtaa hoitoalalle, mutta meninkin naimisiin. Sen jälkeen olen ollut enimmäkseen kotiäitinä. Palkattua työtä olen tehnyt ikäihmisten hoitamisen parissa.

Tällä hetkellä toimin yrittäjänä ja myyn pääosin luomutuotteita. Kannatan ajatusta, että kouluissa olisi viikoittainen kasvisruokapäivä. Kunnan tulisi tarkistaa hankintastrategiaansa niin, että kouluruokailuissa tarvittavat kasvikset, vihannekset sekä muut maataloustuotteet hankittaisiin lähiympäristöstä. Se lisäisi paikallista hyvinvointia, toisi kunnalle verotuloja ja olisi myös huoltovarmuustekijä. Maailman lisääntyvässä epävarmuudessa olisi hyvä, että kunnallamme olisi enemmän omavaraisuutta.

Sydämelläni on aina ollut vähempiosaisten auttaminen, joka vahvistui, asuessani 6 vuotta Thaimaassa. Tähän saan voiman uskostani, joka antaa lähimmäisen rakkautta. Olen myös aktiivisesti mukana avustuskeräyksissä, sekä toimin aktiivisesti seurakunnassani vapaaehtoisena.

Suomen kulttuuriperimä rakentuu kristinuskolle, ja niin suvivirren laulaminen kuin joulukirkossa käyminen kuuluvat kulttuuriimme. Haluan puolustaa kristillisiä arvoja, joihin kuuluvat mm. perheen arvot, sekä isän ja äidin roolin tukeminen sekä myös kouluopetus.

Poliittisena esikuvanani on presidentti Kyösti Kallio, joka vaikeina aikoina kehotti koko Suomen kansaa rukoilemaan yhdessä. Suomalaisilla pitää olla vapaus ja turvallisuus omassa maassaan, johon kuuluu sananvapaus ja uskonnonvapaus.

Minun slogan on ”opi menneisyydestä, katso tulevaisuuteen, mutta elä tässä hetkessä.”

Koska ajattelen, että historia opettaa paljon, emme saa unohtaa menneisyyttä, ei myöskään sitä miten Jumala on siunannut kansaamme. Meidän tulee katsoa tulevaisuuteen eli tehdä kauaskantoisia päätöksiä tulevaisuutta ajatellen, mutta kuitenkin elää tässä päivässä. Meidän on myös pidettävä kaikki mukana.

Valokuvat: Säde Pirskanen
Artikkelikuva: Marjat Shutterstock lisenssikuva  1154845399