Martti Koponen kuntavaaliehdokkaana

24.3.2021 klo 10:19 Uutiset

MARTTI KOPONEN on syntyisin Leppävirran Karhulahdesta.

Isä oli kalastaja ammatiltaan ja sieltä on jäänyt perinnöksi kalastamisen taito. Hän kävi kierroksen ”etelässä” valmistuen fil.maisteriksi ja paluumuutti Leppävirralle v. 1978. Lukio sai hänestä oivan matematiikan opettajan.

Martti on tunnettu monipuolisista harrastuksistaan. Häneltä käy niin klarinetin kuin trumperin soitto. Vuosikymmenien aikana soittoa on kuultu kirkoissa ja erilaisissa tilaisuuksissa. Sorvin äärellä syntyy kauniita puuesineitä, joita on kulkeutunut ympäri maailmaa.

Ruumiillista kuntoa on ylläpidetty metsätöissä ja puutarhanhoidossa, ja siksi talvikalastuskin onnistuu, vaikka välillä voimille ottaakin. Seurakunnan ja kansanlähetyksen piirissä Martti on toiminut useissa luottamustehtävissä ja maallikkopuhujana.

Leppälinnut-kuoro, kansallipuvussa Anna-Leena Koponen, oik. klarinetti kädessä Martti Koponen.

”Elämme vaimon Anna-Leenan kanssa kahdestaan kirkonkylässä.

Koronapandemian aikana elämä on kovin hiljaista, musiikin kuuntelemiseen ja lukemiseen on ollut aikaa. Olemme olleet monessa mukana mm. seurakunnassa, gideoneissa ja eläkeläisyhdistyksessä. Lapsia meillä on kolme.

Tytär, vanhin lapsistamme on USA:ssa asti, poika ja tytär asuvat perheineen Helsingissä ja molemmilla on kaksi eloisaa poikaa”.

1970-luvun alusta lähtien SKL / KD sai Martista ahkeran, uskollisen toimijan ensin Helsingissä, Savonlinnassa ja Leppävirralla eri luottamustehtävissä.

Martti nostaa esille asioita, mitä hän ehdokkaana haluaa tuoda esille:
– Oman lukion säilymisen ja sen laadukkaan toiminnan turvaamisen! Onhan Leppävirran lukio valtakunnallisessa vertailussa sijoittunut kärkipäähän jo vuosien ajan.
– Metsien ja vesistöjen suojeluun kiinnitettävä enemmän huomiota!
– Nuorten ja kaikenikäisten hyvinvointi- ja terveyspalvelut säilytettävä lähellä!
– Turvallinen vanhuus kaikille – varallisuudesta riippumatta!

Leppävirran Kristillisdemokraatit tuntevat Martin sellaisena, että hänestä kuvastuu uskollisuus asiaan, jonka on hyväksi havainnut!