Lea Niskanen haluaa päästä kuntavaaleissa maaliin

30.3.2021 klo 15:36 Uutiset

Lea Niskanen iloitsee kuntavaaliehdokkuudesta. Hän muutti Leppävirralle 1,5 vuotta sitten ja on kotiutunut oikein hyvin. ”Tahdoin ehdokkaaksi asettumisella osoittaa halua ottaa vastuuta uutena kuntalaisena” toteaa Lea Niskanen.

”Kun monipuolinen työhistoria on takanapäin, on aikaa paneutua yhteiskunnallisiin asioihin ja varsinkin niihin, jotka koskevat ihmistä, joka ei voi pitää itse puoliaan. Olen nähnyt läheltä mitä on, kun mieli sairastuu tai muu ongelma murskaa elämän hallinnan raskain seurauksiin. Nämä ovat asioita, jotka ei kosketa vain sairastunutta, vaan ne koskettavat kaikkia läheisiä ja myös yhteiskuntaa.

Koulukiusaaminen on kuolemanvakava asia!

Usein tapauksissa, joita olen kohdannut, on ollut kysymys kiusaamisesta, koulukiusaamisesta.

Kun lapsi joutuu kiusaamisen kohteeksi eikä osaa puolustautua tai kertoa asiasta kellekään, niin saattaa olla jo aikuisikä ennenkuin tämä kiputila tulee julki. Silloin se on kerennyt tuottaa kärsimystä liian kauan.

Se on asia, johon todella toivon ”työkaluja” kiusaamisen poistamiseksi. Myös kiusaajan auttamisen katson tärkeäksi.

Siitä onkin askel seuraavaan, perheiden hyvinvointiin ja lastensuojeluun, koska ne usein kulkevat käsi kädessä. Kun siihen vielä lisätään vähävaraisuus, työttömyys, sairaudet ja erilaiset ongelmat, alkaa olla todella tarvetta saada apua. Ja ajoissa!

Sanon itsestäni: olen inhimillinen tekijä!

Minusta on sanottu, että olen helposti lähestyttävä, maanläheinen ihminen, jonka kanssa on helppo tulla toimeen. Siksi kai olen suurimman osan työurasta  ollut asiakaspalvelussa mm. Kelalla ja Soneralla, mielenterveyskuntoutujien ohjaajana. Olen myös koulutettu hieroja ja siinä tehtävässä jos missä, on hyväksi olla ihmisläheinen, kuuntelija ja inhimillinen.

Lea ja lemmikit Varkauden kanavalla-

Harrastukset ovat aina vieneet minua liikunnan pariin. Kirkonkylän lenkkipolut ovat tulleet tutuiksi, kun niissä samoilen kahden lemmikkini, Tiibetin spanielien kanssa päivittäin. Menneinä aikoina on tullut juostua mm. koko maratonia 27 kertaa ja puolimaratoneja noin sata. Tavoitteeni ovat aina olleet, että maaliin on päästävä ja niin on päästy. Saa nähdä, miten tässä uudessa koitoksessa käy; päästäänkö maaliin…!”

Leppävirran Kristillisdemokraatit ovat nähneet Leassa hyväntahtoisen ja kristillisiä arvoja ylläpitävän, aidosti lähimmäisestä välittävän ja kuuntelevan henkilön. Sydämellisesti tervetuloa joukkoomme!

Henkilökuvat: Lea Niskanen
Kiusaaminen, Shutterstock, lisenssikuva 685475920