Ossi Rantosen mielestä perustason kunnissa ”lock-downit” ovat järjen vastaisia

31.3.2021 klo 17:25 Uutiset

Pohjois-Savon alueellisen koordinaatioryhmän mukaan Kuopio on edelleen epidemian perustasolla (22.3.2021). Koronanyrkki suosittelee kuitenkin kiihtymisvaiheen mukaista kasvomaskin käyttöä. Minusta Kuopiossa pidetään turvaväleistä huolta.Maskit ovat olleet pääosalla käytössä jo pitkän aikaa. Kaupoissa ja ravintoloissa käsidesit ovat näkyvästi käytettävissä, ja ravintoloissa on huolehdittu turvaväleistä merkitsemällä joka toinen pöytä käyttämättömäksi.

Hallitus on aiemmin ilmoittanut, ettei pandemiaa tule torjua ylimitoitetuilla toimilla. Siis sulkuja ei tehdä siellä, missä ollaan taudin perustasolla. Lisäksi on vedottu kansalaisten omatoimiseen tunnollisuuteen määrysten noudattamiseksi. Niin on isossa osaa Suomea tehty. Rokottaminen on käynnissä ja laumasuoja lähestyy.

Helsingin ja Turun tilanteen koronan nujertamiseksi ymmärrän.

Minua huolestuttaa Pohjois-Savossa, miten ravintola-alalla keskisuuret- pienet- ja yksinyrittäjät selviävät tästä koronakriisin loppuvaiheesta. Nämä yritykset työllistävät ison joukon. Olen toiminut hotellin johtajana ja kaikissa muissakin ravintola-alan tehtävissä. Minusta ei ole mitään mieltä sulkea maakunnittain ravintoilta, joissa on tehty paljon töitä taudin selättämiseksi, eikä ole ollut merkkiäkään tartunnoista.

Haastan kaikki kuopiolaiset nyt käyttämään ravintolapalveluja kaverin kanssa.

Syömään siellä, ja viemään vielä Take-Awayt kotiin riskiryhmäläisille, jos ei eduskunta kaikessa viisaudessaan määrää tätä lainvastaiseksi.

Lisäksi toivon, että käytte pienissä kaupoissa kaikissa asukastaajamissa ja käytätte heidän palvelujaan mahdollisuuksienne mukaan. Minusta se on osoitus ME-hengestä. Se on taistelua korona-laineissa konkurssiaaltoa vastaan. Yritykset ovat tehneet asioinnin terveysturvalliseksi plekseillä, maskitarjonnalla ja hygienian ja turvavälien huomioimisella. Perustasolla olevissa kunnissa lockdownit voi kaataa vuoden ajan kestäneen sinnittelyn. Minä en halua olla kaatamassa, vaan nostamassa.

Kuva: Take away/Shutterstock lisenssikuva 1784239046

Juttu julkaistu: Viikkosavossa ja Warkauden lehdessä 31.3.2021