Teija Airaksinen haluaa pitää KOKO KUOPION MUKANA

19.4.2021 klo 23:56 Uutiset

Teija Airaksinen on nilsiäläinen vakuutusedustaja-yrittäjä. Hän on ollut aktiivinen toimija monissa yhdistyksissä ja kylätoiminta on lähellä hänen sydäntä. ”Toimin myös vapaaehtoisena maaseudun tukihenkilönä. Olen toiminut myös kaupunginvaltuutettuna Nilsiässä.”

”Entinen kaupunki Nilsiä on nyt Kuopion 50. kaupunginosa. Kahdeksassa vuodessa Nilsiän katukuva on hiljentynyt. Siihen on vaikuttanut moni muukin asia kuin kuntaliitos. Verrattuna ympäröivien pikkukuntien tai entisten kuntakeskusten taajamiin, Nilsiän keskusta on niitä elävämpi. Tahkon matkailualueen merkitys Nilsiän elinvoimaisuuteen on kiistaton.

Kuopion vetovoimaisuuden kehittämisessä pitää keskuskaupungin lisäksi nähdä kaunis, laaja ja elävä maaseutu vahvuutena. Tehtyjen kuntaliitosten johdosta Kuopiosta on tullut Suomen suurin maidontuottaja ja toiseksi suurin naudanlihantuottajakunta. Kuopio hankintastrategiassaan pystyy vaikuttamaan siihen, että lähiruoka nähdään ympäristötekona. Maaseudun elinvoimaisuus turvataan pitämällä perus- ja lähipalvelut myös vanhoissa kuntakeskuksissa. Kylätoiminnan tukeminen vahvistaa osallisuuden kokemista sekä hyvän elämisen edellytyksiä Palonurmesta Syväniemelle ja Vehmersalmelta Kinnulanlahteen saakka. Koko Kuopio on pidettävä mukana!

Entisenä, konkurssin tehneenä maatalousyrittäjänä tiedän ja tunnen maatilayrittäjien taloudelliset ja henkiset paineet tänä päivänä. Tehokas nurmiviljely sitoo hyvin hiiltä ja maatalousyrittäjät tarvitsevat ilmastopoliittisen loanheiton sijasta vahvaa kannustusta ja tukemista. Me jokainen tarvitsemme heidän tuotteitaan. Maatalousyrittäjät turvaavat niin Kuopion kuin koko maamme huoltovarmuutta.

Minä tiedän, ettei leipä kasva kaupan hyllyillä, eikä kasvavien lasten ja ikäihmisten ruokavalioon kuuluvaa elintärkeää maailman mittapuussa mitattua huippulaatuista maitoa tule hanoista.”

Kuvat:Lehmät/Shutterstock lisenssikuva 1638926665
Tahkovuori: Kuopiotahko/ avoin kuvapankki