Tuulikki Vilhunen haluaa pitää kylät elävinä ja yhteisöllisyyden hengissä

1.5.2021 klo 15:00 Uutiset

Toimittaja, muotoilija Tuulikki Vilhunen on Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaana Vesannolla.

Nepalissa pidin kudontakurssia yhden kylän tytöille. He pääsivät sillä tavalla oman tienestin alkuun

”On mennyt seitsemän vuotta paluumuuttajana entisessä kotikylässäni Närhilässä. Noin 30 vuotta kului Suomen Lähetysseurassa erilaisissa valtakunnallissa tiedotus-, toimittaja- ja varainhankintatehtävissä, välillä kursseilla, välillä opiskellen Kuopion muotoiluakatemiassa, välillä kehitysprojektissa Nepalissa, Lähetysmuseon amanuenssina ja työelämän lopuksi seitsemän vuotta Venäjällä Pietarissa Inkerin kirkon tiedottajana, Inkerin kirkko -lehden toimittajana ja Elämän siiville kodittomien lasten projektin parissa. Kirjoja syntyi noina vuosina useita lähinnä lähetystyön historiaan ja työhön liittyen.

Ennen tuota pitkää rupeamaa olin ollut työssä mm. Tukholmassa vanhusten hoitokodissa, pankissa Vesannolla ja Helsingissä ja Vantaan poliisissa henkilöstö- ja talousasioissa (7 v).

Vuodet hiljentyneessä kotikylässä ovat olleet täynnä toimintaa. Kylätoimikunnan kanssa on Tikankontiksi muutetetussa entisessä koulussa järjestetty juhlia ja tapahtumia, kansalaisopiston piirejä ym. Viisi vuotta toimin seurakunnan luottamuselimissä.

Närhilän ent. koulu, nykyinen Tikankontti.

Kansainvälisyys tuli mukana pienelle kylälle. Kesäisin on ollut konsertteja mm. venäläisten huippumuusikoiden kanssa. Tikankontissa on ollut majoituksessa venäläisiä orpopoikia kesäleirillä ja liettualaisia mansikanpoimijoita kymmenen vuoden aikana. Viime vuosina pakolaisaalto ulottui tänne asti ja kylä sai mm. talkooapua ja mahdollisuuden tutustua pakolaisperheeseen. Kaikki tuo on ollut suurta rikkautta.

Suomessa pitäisi kaiken olla hyvin, silti elämme osana Euroopan Unionia kovin ristiriitaisia aikoja. Täällä Vesannolla voi kuitenkin olla kiitollinen ja ihmeissään siitä, miten puhdas, kaunis ja turvallinen elinympäristö meillä on. Haluan antaa niin maailmalla kuin Suomessa eri tehtävissä oppimani, sekä kokemukseni Vesannon kunnan ja kuntalaisten hyödyksi. Pidetään kylät elävinä ja yhteisöllisyys hengissä. Yhdistetään voimat elävän kulttuurin ja tervehenkisen elämän ja tulevaisuuden puolesta toisiamme arvostaen.”

Kuvat: Tuulikki Vilhunen