Esa Jäntin mielestä jokaisella nuorella tulee olla unelma turvallisesta tulevaisuudesta

8.5.2021 klo 22:51 Uutiset

Esa Jäntti on naimisissa, kahden tyttären isä ja neljän lapsenlapsen ukki. Hän on asunut lapsuuden ja nuoruuden ajat Leppävirran Sorsakoskella. Silloin siellä toimi maailmankuulu Hackman Oy/Ab:n tehdas. Hänen isä oli tehtaalla töissä, niin sitten Esakin. Hän aloitti tehtaan työkaluosastolla. Sorsakoskella oltiin hackmanilaisia sukupolvesta toiseen.

Mentyään naimisiin v. 1971, vaihtui työpaikka suunnittelutehtäviin Abloy-tehtaalle Joensuuhun. Kymmenen vuoden jälkeen perhe palasi takaisin Leppävirralle.

Pienestä pitäen on Esa harrastanut urheilua, erityisesti jalkapalloa.
– Sitä seuraan tänäkin päivänä. Urheiluseuroissa tuli toimittua, kun tyttäret harrastivat myös urheilua.

– Myöhemmässä vaiheessa olen toiminut ensin diakoniatyön johtokunnassa ja sen jälkeen kirkkovaltuustossa. Viime vuosina ja nykyisin käyn seurakunnan miesten saunapiirissä. Sieltä en jäisi millään pois, on se niin hyvä juttu meille miehille!

-Minua mietityttää nuorison tulevaisuus ja huumeongelmat. Miten tämä saataisiin korjattua? Mielestäni nuoriin kannattaa ja pitää santsata. Heillä on elämä vasta alussa, ja elämällä on paljon annettavaa. Jokaisella nuorella tulee olla unelma turvallisesta tulevaisuudesta, eikä pelko siitä, miten saisi rahat seuraavaan huumeannokseen.

Esa on ollut KD:n kuntavaaliehdokkaana kolme kertaa. Se on avannut tien eri lautakuntiin ja varavaltuutetun tehtävään.

– Tahdon tehdä omalta osaltani minkä vain voin puhtaan luonnon ja ilmaston puolesta.
Nytkin (kirjoitushetki 8.5.2021) keväällä luonto herää talven jälkeen uuteen kukoistukseen. Muuttolinnut palaavat jälleen ja niiden seuraaminen on mielipuuhaani.

Yhteistyökykyinen sekä palvelualtis Esa on aina hyväntuulinen ja rauhaa rakastava. ”Kaikkein rakkainta minulle on yhdessä vaimoni kanssa viettää aikaa lastenlastemme seurassa.” Siinä on turvallisuuden tunnetta lapsille ja lastenlapsille kerrakseen.

Kuvat: Esa Jäntti
Huumeet/Shutterstock lisenssikuva 1170996361
Kurjet/Shutterstock lisenssikuva 1626047368