Mikkelin kuntavaaliehdokkaiden esittelyjä

11.5.2021 klo 13:08 Uutiset

✓ Liisa Ahonen

Hei olen 59-vuotias lähitoitaja, olen Essotella töissä, teen vanhustyötä.Perheseen kuuluu aviomies sekä 2 aikuista tytärtä,jotka asuvat jo omillaan pääkaupunkiseudulla.Haluan olla vaikuttamassa kotikaupungin asiossa,olla puolustamassa heitä,jotka eivät itse jaksa tai kykene siihen.

✓ Merja Hämäläinen

Olen 61-vuotias valtion virkamies. Ensimmäinen työpaikkani oli kunnantalolla vuonna 1980. Sen jälkeen nimismiespiiri, päiväkoti, yksityisyritys sekä viimeiset 35 vuotta Verohallinto (veronkanto- ja perintätehtävissä). Väliin mahtuu opiskelu emäntäkoulussa, myöhemmin lähihoitajaksi sekä erilaista vapaaehtoistyötä hoiva-alalla. KD:n jäsen olen ollut yli 15 vuotta. Tämä on 3. kerta ehdokkaana kuntavaaleissa. Yhteiset asiat kiinnostavat osittain siksikin kun aikoinaan isäni oli jonkin verran mukana kunnallispolitiikassa. Tällä hetkellä Mikkelin ja Etelä-Savon tilanne näyttää surulliselta. Vahvistetaan sitä hyvää mitä meillä on, ja edelleen pienin askelin laitetaan kunnan taloutta kuntoon. Kaunis puhdas luonto, etenkin Saimaa, tuo hyvää mieltä ja toimeentuloa niin vakituisille asukkaille kuin tällä oleville mökkiläisille ja turisteille. Annetaan kuntalaisille mahdollisuuksia omatoimisuuteen purkamalla turhaa sääntelyä ja byrokratiaa.

✓ Erja Haukijärvi

Olen melkein aina äänestänyt Kristillisdemokraatteja. Nyt olen kolmatta kertaa ehdokkaana ja viime aikoina on vahvistunut käsitykseni, että puolueen arvot ovat parhaimmat kaikista. Niiden pohjalta haluan vaikuttaa kuntapolitiikkaan, jos tulen valituksi. Tällä hetkellä olen paikallisosaston sihteeri, varavaltuutettu ja Hyvinvoinnin- ja osallisuuden lautakunnan jäsen. Asun Rantakylässä omakotitalossa yhdessä aviomieheni kanssa.

✓ Sanna-Mari Hokkanen

Olen 48-vuotias, naimisissa ja minulla on kolme lasta joista yksi asuu jo omillaan. Meillä on myös kissa. Ammatiltani olen sairaanhoitaja. Tällä hetkellä opiskelen. Olen huolissani ihmisten hyvinvoinnista nykyään. Haluni on auttaa ihmisiä jotka eivät itse välttämättä pysty vaikuttamaan omaan tilanteeseensa. Toivon että pääsisin vaikuttamaan ihmisten avunsaannin tarpeeseen niin, että kaikille jotka sitä tarvitsevat, pääsisivät heti hoitoon. Siksi olen lähtenyt kuntavaaliehdokkaaksi.

✓ Jenni Kolmisoppi

Olen ristiinalaistunut kahden lapsen 43-vuotias äiti. Työskentelen Esedulla kieltenopettajana ja kv-koordinaattorina. Vapaa-ajalla vedän Yöveden Waeltajissa 7-9 -vuotiaiden partiolaisten laumaa, luen, uin ja teen käsitöitä. Kunnallispolitiikassa aloitin Ristiinan kunnan aikana tarkastuslautakunnassa ja myöhemmin kunnanvaltuustossa, kuntaliitokseen jälkeen olen ollut varapuheenjohtajana silloisessa kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnassa ja nyt päättyvällä vaalikaudella jäsenenä kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Lisäksi olen Ristiinan aluejohtokunnan sekä Ristiinan alueseurakunnan alueneuvoston jäsen. Minulle onkin kertynyt monenlaista kokemusta päätöksenteosta, sekä työni että poliitiikan puolelta erityisesti koulutusasioissa. Olen ehdokkaana Kristillisdemokraattien listalla. Koen tärkeäksi, että alueellinen vaikuttaminen ja yhdenvertaisuus on mahdollista jatkossakin, että huolehdimme myös ympäristön ja luonnon hyvinvoinnista ja että pidämme perheiden puolta monin eri tavoin. Konkreettisia toimia näiden saavuttamiseksi ovat alueellisen päätöksenteon varmistaminen, joukkoliikenteen lisääminen, ulkoilureittien kunnossapito ja parannus sekä koulu- ja päiväkotiverkoston tarkastelu ja kaksivuotiseen esiopetuskokeiluun osallistuminen.

✓ Anneli Mäkinen-Vahlman
Olen 68-vuotias, koulutukseltani terveydenhoitaja ja sosionomi AMK. Olen työskennellyt mm. neuvolassa, pakolaisnuorten ohjaajana ja lastensuojelutyössä.
Muutettuani vuonna 2013 Anttolaan olen tehnyt vapaaehtoistyötä ViaDian ruokajakelussa yli viiden vuoden ajan. Toinen harrastukseni liittyy lasten ja nuorten parissa tehtävään ennalta ehkäisevään toimintaan Manteli-yhdistyksessä.
Olen kahden aikuisen lapsen äiti. Minusta riittävä, varhainen tuki lapsiperheille on paras sijoitus maamme tulevaisuuteen. Tarvitaan sekä laadukasta päivähoitoa että kotihoidontukea, jotta perheillä olisi aidosti mahdollisuus valita lapsilleen sopiva hoitomuoto.
Haluan olla osaltani edistämässä terveydenhoidon lähipalveluiden säilymistä myös kaupungin reuna-alueilla.
Hyvät liikenneyhteydet kantakaupunkiin tulisi säilyttää sekä työssä käynnin että asioinnin mahdollistamiseksi.
Olen Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan ja MLL;n jäsen ja toimin Mikkelin kristillisen kasvatuksen kannatusyhdistys Manteli ry:n puheenjohtaja.
Mottoni: Anttolan asukkaiden asialla

✓ Jukka Pöyry

Elän jo pitkään kestäneessä avioliitossa ja meillä on kolme lasta, sekä useita lasten lapsia.
Asumme paljolti itse rakennetussa omakotitalossa Mikkelin Tuskun kaupunginosassa.

Harrastan puuhastelua kotipihan puutarhassa ja kesämökillä, sekä käyn puolisoni kanssa marjametsässä. Talvisin harastan hiihtämistä.

Ammatilatani ole LVI-teknikko. Aloitin nuorena putkiasennustöissä rakennuksilla. Olen eläkkeellä.

Kuntapolitiikassa ja muissa luottamustehtävissä olen toiminut jo pitkään. Nykyisin olen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Olen myös kirkkovaltuuston jäsen.

Kaupunginvaltuustossa olen ajanut pitkäjänteistä säästäväistä talouspolitiikkaa. Olen vastustanut velkaantumista sekä Etelä-Savon Energia Oy:n, ESEn myymistä.

Mielestäni kunnan tasapainossa oleva talous turvaa parhaiten kuntalaisten palvelut.

✓ Terttu Syrjäläinen

Olen syntynyt ja kasvanut Sotkamossa maalaistalon tyttärenä. Lastentarhanopettajaksi valmistuin Kajaanista. Vuonna 1979 tulin Ristiinaan, Pelloksen päiväkodin johtajaksi. Kun ko. päiväkoti lakkautettiin v.1988, olen ollut 10 vuotta esikoulunopettajana sekä lastentarhanopettajana kirkonkylän päiväkodin eri-ikäisten lapsiryhmissä. Olen 64-vuotias, juuri eläkkeelle jäänyt. Taannoin olen ollut myös hyvin aktiivisesti MLL:n toiminnassa.
Yli 40-v kestäneen ammattiurani aikana lasten ja perheiden asiat ovat tulleet tutuiksi ja ne ovatkin lähellä sydäntäni. Elämäni perustuu kristillisille arvoille ja Raamatusta nousevaan ihmiskäsitykseen. Kuorolaulu ja muu seurakunnallinen toiminta on minulle tärkeää. Yhteiskristillisyys on luonteva ajattelumallini.
Näen tärkeänä vaalia suomalaista kristillistä kulttuuria ja perinteitä kaikilla elämän aloilla.
Olen ollut avioliitossa Vesan kanssa vuodesta 1983. Asumme Someenjärvellä. Meillä on kolme lasta ja neljä lastenlasta.
Näen tärkeäksi, että elinolosuhteen myös maaseudulla tulee turvata. Esim. tieverkon kunnossapidosta olisi huolehdittava. Maaseudullahan ne paljot vapaa-ajan asunnotkin ovat.
En ole ollut aiemmin kunnallisvaaliehdokkaana.

Olli Ylönen

Olen 42-vuotias lähihoitaja. Työskentelen Essotella vanhusten tehostetussa palveluasumisessa. Parhaillaan suoritan vakituisessa työpaikassani oppisopimuksella vanhustyön erikoisammattitutkintoa. Päivitän siten tietämystäni muistisairaiden hoidosta, sitä työtä olenkin tehnyt jo 20 vuotta.

Vapaa-ajallani harrastan kaunokirjallisuuden lukemisen lisäksi liikuntaa monipuolisesti, mutta kestävyysliikuntalajeihin painottuen. Harrastan myös kirjeshakkia. Olen siinä voittanut suomenmestaruuden sekä vanhemman kansainvälisen mestarin arvonimen.

Toimin Tiituksen luterilaisen seurakunnan seurakuntaneuvostossa sekä Suomen evankelisluterilaisen Lähetyshiippakunnan diakoniatyöryhmässä.