Arja Puhakka näkee toivoa paremmasta!

14.5.2021 klo 09:00 Uutiset

Aina on toivoa paremmasta!
Tätä toivoa Arja Puhakka on saanut olla viestittämässä työssään psykoterapeuttina, ja hän on nähnyt, mitä on merkinnyt toivon löytyminen ihmisen elämässä.
– Työssäni olen huomannut, miten usein lapsena koetut asiat kumpuavat esiin myöhemmin. Joskus hyvinkin kipeinä ja raskaina kokemuksina.

– Elämän raadollisuus näkyy tänä päivänä liian usein nuorten ja lasten elämässä, Tämä on saanut minut pohtimaan, miten muullakin tavoin voin olla edesauttamassa heitä. Siksi olen lähtenyt tosimielellä, inhimillisyydellä ja suurella sydämellä kuntavaalivaaliehdokkaaksi. Minulle jokainen ihminen on yhtä arvokas.

– Olen ison perheen ainoa tyttö. Isäni kuoli ollessani 5-vuotias. Jouduin pikkutytöstä lähtien tekemään kotitöitä, kantamaan vastuuta ja hoitamaan pienempiä sisaruksiani. Ehkä siitä juontaa se, että olen eräänlainen vastuunkantaja tänäkin päivänä.

– Pidin koulun käymisestä ja menestyin hyvin opiskeluissa. Iloitsin voittaessani piirustuskilpailun ja riemua tuotti laulaminen nuorisokuorossa. Kotona tähdennettiin kristillisiä arvoja ja hyviä tapoja. Se on varmaan luonut minulle pohjan sille, että lähdin tälle terapeutin alalle.

– Olen naimisissa, kuuden lapsen äiti ja aivan pian olen tusinalle lapselle isoäiti! Olen koettanut siirtää lapsena saamaani henkistä pääomaa eteenpäin lapsilleni ja lapsenlapsille. Minua kiinnostavat työn ja jatkuvan opiskelun ohella monet asiat. Pidän monipuolisesta liikunnasta. Lempilajeina ovat spinning eli sisäpyöräily, jumpat ja juokseminen. Täällä Leppävirran kirkonkylällä onkin vallan mainiot kuntopolut aivan kotini lähellä. Mieleisiä harrastuksia ovat sisustus, lukeminen ja laulaminen. Nämä asiat rentouttavat ja antavat elämään puhtia ja jaksamista.

– Nyt jos koskaan tarvitaan tekoja lasten ja nuorten auttamiseksi! Tiedämmehän, että turvallinen ja eheä lapsuus takaa hyvän kasvupohjan tulevalle elämälle. Miksi emme tee jotain tämän asian eteen? Katson ensiarvoisen tärkeänä työnä kunnassamme Sote-uudistuksen.

Arja tunnetaan ymmärtäväisenä kuuntelijana, joka on aina heikomman puolella ja tukena. Arja omistautuu asialle, jonka pitää tärkeänä ja tekee sen eteen töitä.

Me Leppävirran Kristillisdemokraatit näemme Arjan joukossamme aina hyväntuulisena, lempeänä ja vaatimattomana: ”Osaat olla luja, olematta kova!”

Kuvat: Arja Puhakka
Lapsi vuoteen alla/ Shutterstock lisenssikuva 126132929