Eija Nissinen ehdokkaana kuntavaaleissa 2021 Leppävirralla.

14.5.2021 klo 13:00 Uutiset

Olen Eija Nissinen 59-vuotias lähihoitaja Kotalahdesta. Minulla on aviopuoliso, viisi lasta ja kahdeksan lastenlasta. Pidän käsitöistä ja koiran kanssa samoilusta lähimetsissä. ”Marttailu” on myös lähellä sydäntä, kuulun Palokankaan marttoihin.

Yhteisten asioiden hoitaminen on minulle tärkeää. Kuulun Kristillisdemokraattien puoluevaltuustoon, joka on puolueessamme ylintä päätösvaltaa käyttävä elin varsinaisten puoluekokousten välillä. Olen myös Leppävirran KD- paikallisosaston puheenjohtaja ja kunnanvaltuutettu, sekä perusturvalautakunnan ja kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen.

Kuulun myös Pohjois-Savon Osuuskaupan PeeÄssän edustajistoon.

Lapsuuden kodissa sain hengellisen kasvatuksen, josta juontuu kristillinen arvopohja, siksi minua on kiinnostanut luottamustehtävät Leppävirran seurakunnassa. Olen Leppävirran seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen, sekä varapuheenjohtaja seurakuntamme diakonia- ja yhteiskunnallisen työn johtokunnassa vuosina 2021-2022.

Haen toiselle kaudelle valtuustoon, koska iso osa valtuustokaudella hoitamistamme asioista on vielä kesken, esim. sote-keskushanke ja taloudentasapainotus ohjelma. Näen myös, että kristillisen arvopohjan omaavia tarvitaan olemaan mukana päättämässä yhteisistä asioista kunnassamme.

Ikäihmisten määrä kasvaa myös Leppäviralla. Erityisesti yksin kotona asuvien pärjääminen huolestuttaa. Saavatko he hoitoa, huolenpitoa ja tarpeellista käytännön apua silloin kuin he sitä tarvitsevat? Omaishoitotilanteissa ei kaikkea hoitamista saa jättää omaishoitajan harteille.

Minusta omaishoitaja tarvitsee laillisten vapaiden lisäksi asiointi- sekä itsensä ”kuntousvapaita”.

Silloin omaishoitaja voisi käydä esim. kerran kahdessa viikossa, vaikka vesijumpassa/ vast. liikunnassa ja hoitaa myös muita asioita.  Tämä asiointivapaa olisi neljän tunnin mittainen. Omien luottamustehtävien kautta näen, että meillä on mahdollisuus tarjota ikäihmisille parempaa hyvinvointia seurakunnan ja kunnan yhteistyöllä.

Lapsiperheitä on tuettava jo perheen perustamisesta alkaen lasten kasvattamiseen ja parisuhteen hoitamiseen liittyvissä asioissa. Tämä tarkoittaa säännöllistä yhteydenpitoa perheeseen, ja tässäkin on kunnan ja seurakunnan yhteistyölle oiva mahdollisuus.

Minusta Leppävirralla pidetään kaikki mukana ja kaikista huolta, kun puutumme ennalta ongelmiin ja siten pyrimme ehkäisemään ongelmien syntymistä tai pahentumista.

Kuvat: Tekstikuva, vesijumppa Shutterstock lisenssikuva