Matias Hyttisen mielestä nuorten hyvinvointi on kunnan hyvinvointia

14.5.2021 klo 09:45 Uutiset

Olen Matias Hyttinen 20-vuotias kristillisdemokraattien sitoutumaton kuntavaaliehdokas Leppävirralta. Valmistuin lähihoitajaksi 2020 keväällä ja kotiuduin juuri keväällä varusmiespalveluksesta. Asevelvollisuuslain mukaisten maanpuolustusvelvollisuuksien jälkeen palasin normaaliin arkeen hoitotyön pariin ja pääsin taas harrastamaan kahden koirani kanssa.

Lähdin mukaan kuntavaaleihin, koska haluan olla mukana kehittämässä kuntaamme parempaan suuntaan, sekä puuttua niihin epäkohtiin, joita olen itse esimerkiksi työni puolesta huomannut kunnassamme olevan.

Minulle on myös tärkeää vaalia kuntamme hyviä puolia, joita entuudestaan meillä jo on. Pidän tärkeänä, että kunnassamme tehdään taloudellisesti vastuullisia päätöksiä peruspalvelut edellä ja ne turvaten.

Lähihoitajana sydäntäni lähellä on terveydenhuolto ja erityisesti vanhustenhoito. Mielestäni vanhustenhoito on pistettävä kuntoon hyvällä kotihoidolla ja omaishoidon tukemisella, kotipalvelut edellä.

Lisäksi meidän täytyy huolehtia nuorison hyvinvoinnista ja sen edistämisestä, kuten syrjäytymisen ja koulukiusaamisen ehkäisystä ja siihen liittyvästä varhaisesta puuttumisesta.

Tärkeä osa tätä on saada sujuvuutta koulun ja kodin kasvatuskumppanuuteen. Kun näet minut, nykäise hihasta ja jutellaan näistä kampanjan aikana. Pidetään koko Leppävirta mukana!

Kuvat: Matias Hyttinen