Mervi Laatikainen on tullut tutuksi monelle Leppävirralla

14.5.2021 klo 12:00 Uutiset

Fysioterapeuttina ajan tasalla pysyminen on vaatinut jatkuvaa opiskelua ja uusien menetelmien sisäistämistä.
Vesileppiksen toimitilat, uimahalli ja Leppävirran luonto ovat mahdollistaneet työskentelyn monipuolisesti avuntarvitsijan hyväksi ja fysioterapeutin iloksi. Moni asiakas on saanut apua vaivaansa Mervin käsien ja ohjeiden kautta jopa vuosikymmenten aikana.
– Paras kiitos tehdystä työstä, on nähdä tuloksia, jotka auttavat kuntoutujaa eteenpäin.

Vuosien mittaan Mervi on saanut nähdä ja kuulla elämäntilanteita, joista selviytyminen on ollut haastavaa. Huolestumista herättää etenkin omaishoitajien niin fyysinen kuin henkinen jaksaminen.
– Mitäs tehdään jos omaishoitajien voimat alkavat loppua? Harva ajattelee, että omaishoitajan työaika on 24/7 ja millä palkalla? Monet omaishoitajat ovat jaksamisen äärirajoilla. Heidän työnsä arvostus on saatava esiin!

– Tästä tulee mieleen työhyvinvointi. Oman työn arvostus on terveydenhuollon ammattilaiselle tärkeää ja auttaa suhtautumaan työn haasteisiin. Hyvinvointituottajana tiedän, että hyvinvointi ja terveys kulkevat käsi kädessä.

Pohjois-Karjalan Ilomantsin Naarvan kyläkauppiaan tyttärenä hän sai olla kaupassa työn syrjässä kiinni. Nuoren Mervin sydän paloi päästä opiskelemaan ja tekemään töitä ihmisten hyväksi. Hän valmistautui ensin apuhoitajaksi, siitä kuntohoitajaksi ja sitten fysioterapeutiksi. Tämänkin jälkeen kouluttautuminen on tuonut lisää taitoja, joita on saanut hyödyntää joka päivä käytännön työssä.

Mervillä on menossa jo neljäs valtuustokausi, ja hän hakee viidennelle. Valtuutetun työ vie aikaa, ja jotkut harrastukset ovat jääneet vähälle.
– Kaipaan usein laulamista kuorossa, mutta ajanpuute on estänyt sen. Siksi teatterissa ja konserteissa käynnit ovat erittäin nautinnollisia. Musiikki on lähellä sydäntäni ja joskus olen haaveillut soittamisesta. Työssäni musiikkia olen voinut käyttää musiikkiliikunnassa. Esimerkiksi neurologisessa kuntoutuksessa sillä on saavutettu hyviä tuloksia.

– Vapaaehtoistyö, sydänyhdistys, pilates-ryhmien vetäminen, kolmas sektori ovat harrastuksiani liikunnan ohella. Monipuolinen liikunta kaikkina vuodenaikoina, säästä riippumatta, on joka päivä ohjelmassani.

Kirkkovenesoutu on ollut kauan harrastuksenani.

Valtuustotyöskentelyssä tulee pohdittua tulevaisuutta, kuten tulevaa sote-keskusta. Kunnanhallituksessa olo on avartanut ja auttanut hahmottamaan kokonaisuuksia. Yhteistyö toisten kanssa auttaa ymmärtämään asioiden kulkua ja päätöksen tekoa paremmin. Pidän siitä, että pyritään ratkaisukeskeisyyteen.

Mieheni ja minä asumme omakotitalossa virran rannalla. Illalla kotiutuessamme uskollinen ystävämme, 13-vuotias Hermiina-kissamme, on kehräten meitä vastassa.

Slogan: Positiivinen elämänasenne, ei kanneta menneiden taakkoja
Kuvat: Mervi Laatikainen