Sydämellä lasten, nuorten ja yrittäjien menestyminen

21.5.2021 klo 17:03 Uutiset

Pirjo on Siilinjärven KD:n ja KD Savo-Karjalan Naispiiri ry:n varapuheenjohtaja . Hän tahtoo vaikuttaa Siilinjärven kunnanvaltuutettuna yhdessä muiden puolueiden valtuutettujen kanssa. Työuransa hän teki toimisto- ja koulutustehtävissä valtion palveluksessa. Nyt on kuntavaalitohinoiden lomassa aikaa tehdä myös pihatöitä – talvella lumia luoden ja kesällä puutarhan parissa. Hänestä on antoisaa myös opetella uusia asioita, kuten heprean kieltä ja heprealaisia lauluja.

Kuvasssa Pirjo ja Sari pihalla "Kevätpuuhissa" (Kuva: Kaija Hartikainen)

”Kevätpuuhissa”. Sarikin kävi vaalitilanteen tarkistamassa. (Kuva: Kaija Hartikainen)

Nuorten tilanteet ovat nykyään monin tavoin haasteellisia. Niistä on puhuttu ja kirjoitettu paljon tiedotusvälineissä. Kuntapolitiikka kiinnostaa Pirjoa mahdollisuutena vaikuttaa nuorten ja muiden kuntalaisten hyvinvointiin. Se innostaa siinäkin mielessä, että uudistuksia voi saada aikaan yhtenäisen paikallistason toimijakentän kanssa, kunhan vain puhalletaan yhteen hiileen. Sellaisessa joukossa olisi mielenkiintoista toimia. Kunnan elinvoimaisuus sisältää monia muitakin asioita, kuten esim. yritysystävällisyys, lapsiperheiden huomioiminen ja hyvät kouluttautumismahdollisuudet.

 

Kuulee joskus sanottavan, että politiikka ja uskonto pitäisi pitää erillään, mutta Pirjo on eri mieltä. Jumalan Sanassa kehotetaan toimimaan sen kaupungin parhaaksi, jossa asuu. Sen paikkakunnan menestys on ihmisen itsensäkin menestys.

Vaikka ajat ovat muuttumassa, niin Siilinjärvellä ovat Pirjon mielestä asiat pääosin hyvin. Entistäkin paremman tulevaisuuden varmistamiseksi on edelleen tehtävä työtä.

Toimittanut Seija Eskelinen
Taitto Karoliina Skrypnichenko