Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus

25.5.2021 klo 21:06 Uutiset

Olen toiminut perhehoitajana, koulutukseni on sosiaalikasvattaja. Olen ollut myös sijaisvanhempana ja tukiperheenä. Seurakunnassa olen ollut mm. Pyhäkoulun opettajana. Harrastan lukemista.

Minulle tärkeitä asioita ovat lasten ja nuorten tasapainoinen kehitys ja turvallisuus. Kouluissa on oltava opetusta kristillisestä kulttuuriperinnöstämme. Lapset on opetettava kunnioittamaan ja pitämään huolta toisistaan sekä noudattamaan yhteiskunnan sääntöjä.

Jokainen ihminen on yhtä arvokas, kiusaamiseen on puututtava tarmokkaasti. Koulupudokkaille on järjestettävä omia koulutuspolkuja aikuisuuteen ja työelämään. Näiden nykyisten määräaikaisten projektien olisi oltava käytössä jatkuvasti, etteivät nuoret jäisi ”töpökkäiksi”. Väliinputoajia on autettava pääsemään säännöllisen opetuksen piiriin, esimerkiksi oppisopimuskoulutukseen.