KD Satakunta on huolissaan SOTE-uudistuksesta

29.5.2021 klo 11:44 Uutiset

KD Satakunnan piirin kevätkokous la 29.5. on huolissaan kuntien lähipalveluiden tilanteesta SOTE-uudistuksessa. Uudistuksen alkuperäisenä tavoitteena oli parantaa hoitoon pääsyä ja hillitä kustannusten kasvua. Nyt näyttää käyvän toisin.

–       Hallitus haluaa rajoittaa uudistuksella yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden ja julkisomisteisten yhtiöiden mahdollisuuksia tuottaa sosiaali – ja terveyspalveluita. Se uhkaa johtaa jonojen pidentymiseen ja heikentää hoitoon pääsyä.

–       Hallituksen malli kasvattaa kustannuksia kymmenen vuoden aikana, eikä todennäköisesti hillitse kustannusten kasvua pitkällä aika välilläkään.

–       Eduskunnan tulee puuttua näihin epäkohtiin ja hallituksen tuoda korjattu esitys eduskunnan käsittelyyn, totesi kokouksen puheenjohtajana toiminut puoluesihteeri Asmo Maanselkä.