Oikeus ja kohtuus

2.6.2021 klo 06:40 Uutiset

Oikeus ja kohtuus

 

Ahlaisten Lammin tuulipuistoalueen lähiasukkaat saivat kauan kaipaamaansa oikeutta ja kohtuutta, kun korkein hallinto-oikeus kumosi Ahlaisten Lammin tuulipuiston kaavan.

Kuntalaisia kyllä aikanaan kuultiin, mutta eihän tuo kuuleminen paljon auttanut, kun paljolti kokoomuksen, demarien ja vihreiden äänillä kaava hyväksyttiin.

Korkein hallinto-oikeus teki lopullisen päätöksensä jääviysperusteella. Asianosaista Martti Lundenia voi tietysti syytellä laillisin perustein, mutta kohtuutta kovissa syytöksissä ei ole. Erittäin monelta valtuutetulta kyseinen mutkan kautta tullut jääviysasia olisi jäänyt pitkään venyneessä prosessissa huomaamatta.

Joka tapauksessa Ahlaisten Lammin asukkailla on nyt syytä iloon.

Jos tuulivoimalat vielä pyritään rakentamaan, koko kaavoitusprosessi pitää aloittaa alusta. Voimassa olevan valtuustopäätöksen mukaan uuteen kaavoitukseen ei taas enää voi ryhtyä, jos asutusta on alle kahden kilometrin etäisyydellä tuulivoimaloista. Ahlaisissa tuo etäisyys on paljon lyhyempi.

Lisäksi uusi kaupunginvaltuusto valitaan muutaman päivän kuluttua. Sitäkään ei tiedä, vaikka demariryhmän valtuustossa täysin ratkaisevaksi osoittautunut pakkopulla puoltaa voimaloita ei enää uudestaan toteutuisikaan entisenlaisella äänin   9 – 8  syntyneellä ryhmäpäätöksellä. Puhumattakaan siitä, että vaaleissa voimasuhteet eri puolueiden välillä varmasti muuttuvat.

Luontoarvoihin vedoten rakennetaan yhä suurempia tuulimyllyjä. Rahahan siinä silti kuitenkin aina lopulta ratkaisee, ja toki kaupunkimmekin olisi Lammista saanut rahaa. Itse olen kuitenkin tavattoman tyytyväinen siitä, että asukkaiden ihmisarvo sai tässä merkittävän taisteluvoiton.

Sijoitan paljon mieluummin vuotuisina tulohäviöinä 400000€ Ahlaisiin, kuin vaikkapa yli 3 miljoonaa euroa vuodessa paikallisen lentoliikenteemme tukemiseen.

Jospa tämä torjuntavoitto jo lopettaisi koko Lammin sodan!

 

Simo Korpela

Porin kaupunginvaltuuston II varapuheenjohtaja

kristillisdemokraattien Porin osaston ja Sat. piirin pj

(kuntavaaliehdokas)