Työmme jatkuu 100 %:sesti

15.6.2021 klo 11:15 Uutiset

Kuopion KD paikallisosaston vaalityö alkoi jo viime vuoden puolella. Noin seitsemän kuukauden työntäyteinen ajanjakso on takana. Vaalityötä leimasi aluksi monen suunnitellun tapahtuman peruuttaminen, koska koronapandemian turvallisuusohjeet kokoontumisrajoituksineen iskivät päälle.

Pyrimme tekemään mainontaa kaikkien ehdokkaitten osalta some:ssa ja esittelimme kuntavaaliehdokkaiksi lähteneitä jo marraskuusta 2020 lähtien. Ensimmäinen ryhmäesittely 24 ehdokkaaksi lupautuneen osalta tehtiin 31.12.2020. Varsinaiseen jalkautuneeseen vaalityöhön tapaamaan henkilökohtaisesti äänestäjiä toreilla ja kauppakeskusten edustalla päästiin vasta 8.5 lauantaista lähtien. Pidimme myös yhden live-stream vaalipaneelin, jossa oli meiltä ehdokas, sekä kutsuttuna ehdokkaat vasemmistosta ja perussuomalaisista.

Ehdokasasettelumme vahvistettiin 44:llä kuntavaaliehdokkaalla, kun edellisissä vaaleissa ehdokkaita oli 38. Kauden 2017-2021 valtuustoryhmämme jäsen, valtuutettu Hanna Happonen ei asettunut enää kuntavaaliehdokkaaksi.

Saimme annetuista äänistä 4,2 % (2070 ääntä), kun vuonna 2017 saimme 5,1 % äänistä (2576 ääntä). Menetimme yhden valtuustopaikan.

Valtuutetuiksi vaaleissa valittiin
– Björn Cederberg 273 äänellä, ja
– Rauno Taskinen 162 äänellä.

Varavaltuutetuiksi vaaleissa valittiin
– Heli Norja 140 äänellä, ja
– Annukka Ojala 106 äänellä.

Kuopion valtuustoon tuli  46 % uusia valtuutettuja, valtuuston keski-ikä on nyt 52 vuotta.

Ääniä Kuopiossa annettiin yhteensä 48 945, kun äänioikeutettujen määrä oli 98 481. Äänestysprosentti jäi niinkin alhaiseksi kuin 49,7 %:iin. Vertailutietona vuonna 2017 äänestysprosentti oli 52,6 %. Koko maan äänestyprosentti jäi sekin alhaiseksi, sillä äänioikeuttaan käytti 55,1 % äänioikeutetuista. Tilastokeskuksen mukaan yhtä heikkoa äänestysprosenttia ei ole kuntavaaleissa nähty vuoden 1950 jälkeen. Kuopiossa saimme pääosin äänet ennakkoäänestäjiltä, sillä äänestyspäivän osuus oli 31,5% saamastamme äänimäärästä.

Äänestysprosenteista huolimatta työmme jatkuu 100 %:sesti. Oikeastaan vaalityö seuraavia vaaleja varten käynnistyi. Lämmin kiitos meitä äänestäneille, taustaryhmille ja tukijoillemme.