Kiitos äänestäjillemme!

16.6.2021 klo 15:24 Uutiset

Sunnuntaina 13.6. jännitimme kuntavaalien tulosta Sinitaivassalissa pidetyissä vaalivalvojaisissamme. Pitkä, yli puolen vuoden, suunnittelu, valmistelu ja kampanjointi oli tullut päätökseen. Turun Kristillisdemokraateilla oli näissä vaaleissa viisi ehdokasta Turun Kokoomuksen kanssa muodostetun vaaliliiton johdosta.

Turun kristillisdemokraatit sai lopulta kuntavaaleissa yhteensä 1312 ääntä ja nauttii Suomen vanhimmassa kaupungissa nyt 1,4 % kannatusta. Säilytimme valtuustopaikkamme Ville Auvisen jatkaessa seuraavat neljä vuotta Turun kaupunginvaltuustossa. Tommi Terä ja Soili Norro ylsivät äänimäärillään hienosti varavaltuutetuiksi.

Turun KD:n ehdokkaiden lopulliset äänimäärät ja niistä seuranneet valtuustopaikat ovat seuraavat:

Ville Auvinen, 701 ääntä (valtuutettu)

Tommi Terä, 217 ääntä (varavaltuutettu)

Soili Norro, 214 ääntä (varavaltuutettu)

Janina Rosten-Nurmi, 154 ääntä

Niko Kivimäki Wilders, 26 ääntä

Vaaleissa on aina tavoitteita ja päämääriä. Turun kristillisdemokraatit tavoitteli näissä vaaleissa valtuustopaikkojen kasvua, joten siltä osin jäimme tavoitteestamme. Kannatuksemme laski vuoden 2017 kuntavaaleista 1,1%:lla ja 1056 äänellä. Tähänkään emme voi missään nimessä olla tyytyväisiä. Turun KD:n ehdokkaat, johtokunta ja avuliaat vapaaehtoiset tekivät suuren työn, josta emme tällä kertaa saaneet aivan toivottua palkintoa. Sen pohdinta ja analysointi, miksi näin meni ja mitä tulee tehdä jatkossa toisin, on jo johtokuntamme toimesta aloitettu. Jos sinulla on tähän liittyen ajatuksia, voit olla meihin sähköpostitse tai soittamalla yhteydessä (puheenjohtaja Tommi Terä 050 3691930).

Vaikka tavoitteita ei tällä kertaa aivan saavutettukaan, haluan omasta ja koko johtakuntamme puolesta lausua suuren kiitoksen jokaiselle meitä äänestäneelle ja kampanjatyössä tukeneelle! Äänenne ja tukenne ei mennyt hukkaan, sillä työmme inhimillisen, oikeudenmukaisen, perheystävällisen ja yritysmyönteisen Turun eteen jatkuu edellä mainittujen valtuustopaikkojen lisäksi myös luottamustoimineuvotteluissa myöhemmin jaettavien luottamuspaikkojen kautta. Etsimme ja edistämme jatkossakin tutkittuun tietoon perustuvien kokonaisvaltaisten ratkaisujen ja päätösten tekemistä, joilla osallistetaan ja pidetään koko Turku mukana. Arvojemme mukaisesti tuemme kaikessa päätöksenteossa erityisesti heikoimmassa asemassa olevia.

Aurinkoisin ja jo tulevaan katsovin kesäterveisin,

Tommi Terä, puheenjohtaja