Turun KD:lle lukuisia luottamustoimipaikkoja

24.8.2021 klo 19:34 Uutiset

Kesäkuun kuntavaalien jälkeiset luottamustoimipaikkaneuvottelut toivat Turun kristillisdemokraateille useita luottamustoimipaikkoja. Turun KD säilytti kesäkuun 13. päivänä käydyissä vaaleissa yhden valtuutetun paikkansa Ville Auvisen jatkaessa arvokasta työtään Turun kaupunginvaltuustossa. Eilen maanantaina startannut valtuustokausi on Turun kristillisdemokraateille poikkeuksellinen, sillä Turun KD muodostaa yhteisen ja samalla kaupunginvaltuuston suurimman valtuustoryhmän Turun Kokoomuksen kanssa.

“Meillä on tällä kaudella ensimmäistä kertaa yhteinen valtuustoryhmä Kokoomuksen kanssa, ja uskon, että osallistumalla suurimman valtuustoryhmän sisäiseen keskusteluun pystymme vaikuttamaan päätöksentekoon paremmin kuin pienenä omana ryhmänä”, jo kuudennen nelivuotiskautensa valtuustossa aloittanut Auvinen toteaa.

Varavaltuutetuiksi äänimäärillään yltäneet Tommi Terä ja Soili Norro saavuttivat neuvotteluissa lautakuntapaikat. Turun KD:n puheenjohtajana toimiva Terä valittiin Turun tarkastuslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi.

“On hienoa päästä jatkamaan työtä kaupunkimme parhaaksi. Tarkastuslautakunnassa toimiminen on arvokasta, sillä se tarjoaa erinomaisen kuvan kaupungin kokonaistilanteesta. Olen kiitollinen ja innoissani tästä mahdollisuudesta”, Terä toteaa.

Turun KD:n varapuheenjohtajana toimiva Norro valittiin Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan varsinaiseksi jäseneksi. Lisäksi hänet valittiin kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston varajäseneksi.

“Sote-uudistuksen myötä sivistyslautakunnan merkitys yhtenä tärkeimmistä lautakunnista korostuu. Olenkin iloinen voidessani hyödyntää opettajan työssä kertynyttä kokemustani sivistyslautakunnassa. Viime valtuustokauden jaoston jäsenyys oli miellyttävä kokemus ja on hienoa, että pääsen jatkamaan koulutuksen ja varhaiskasvatuksen parissa”, Norro kommentoi.

Turun KD:n sihteerinä toimiva Niko Kivimäki Wilders nimettiin Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen jaoston varsinaiseksi jäseneksi. Hän toimii myös kasvatus- ja opetuslautakunnassa Soili Norron varajäsenenä.

“Lautakuntien ja jaostojen kautta voi tehokkaasti kehittää Turkua oikeaan suuntaan. Olen etenkin opiskelijana erittäin iloinen siitä, että saan olla sivistyspuolen luottamustoimissa vaikuttamassa”, Kivimäki Wilders iloitsee.

Näiden luottamustoimien lisäksi Turun KD:n Janina Rosten-Nurmi aloittaa tarkastuslautakunnan varajäsenenä ja paikallisosaston taloudenhoitajana toimiva Teemu Kivimäki sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsenenä.

Turun kaupunginvaltuusto piti ensimmäisen istuntonsa maanantaina 23.8. Lautakunnat ja muut luottamustoimi-instanssit aloittavat toimintansa lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja:
Tommi Terä,
puheenjohtaja
Turun kristillisdemokraatit
050 369 1930