KD:n aluevaaliohjelma julkaistu!

19.10.2021 klo 12:50 Uutiset

Kannattaa tutustua huolella KD:n aluevaaliohjelmaan!

https://www.kd.fi/files/2021/10/KDaluevaaliohjelma2022.pdf

Me haluamme enemmän hyvinvointia, vähemmän hallintoa.

Sote-uudistusta on valmisteltu vuosien ajan tavoitteena paremmat palvelut ja kestävämpi rahoitus väestön huoltosuhteen heikentyessä. Hallituksen sote-ratkaisussa keskiöön ovat nousseet hallinto ja rakenteet.
Kristillisdemokraatit ympäri maata ovat valmiina puolustamaan lähipalveluita uusien hyvinvointialueiden valtuustoissa ja tekemään päätöksiä laadukkaan ja vaikuttavan hoidon saamiseksi kaikkien ulottuville.Kyse on sinun ja minun arjen sujuvuudesta ja turvallisuudesta. Jokaiselle suomalaiselle tulee taata oikeus hoitoon nopeasti ja joustavasti, olipa kyse sitten haavasta sormessa, pitkäaikaisesta sairaudesta tai haasteista mielen hyvinvoinnin kanssa. Apua on saatava nopeasti tulipalon tai muun onnettomuuden sattuessa, myös harvaan asutuilla alueilla.

Uudistuksen onnistumista mitataankin sillä, miten sosiaali- ja terveyspalvelujen
saatavuus ja saavutettavuus toimivat, ja miten pelastustoimi pystyy vastaamaan palvelujen tarpeeseen. Mittavassa hallintouudistuksessa on välttämätöntä huomioida realistisesti tämän hetken ja lähitulevaisuuden haasteet.

Prioriteetiksi tulee nostaa lasten ja nuorten hyvinvointi, vanhuspalveluiden laadun parantaminen ja sujuva perusterveydenhuolto. Päätöksenteossa on huomioitava koronaepidemian
aikana kasvanut hoitovelka ja hoitajavaje. Asiakkaiden tarpeet ja työntekijöiden hyvinvointi menevät hallinnon edelle. Resursseja ei saa hukata kasvavan hallinnon rattaisiin, eikä uusia veroja pidä luoda kasvattamaan kansalaisten verotaakkaa. Tavoitteemme on terveempi Suomi, jota kohti pyrimme panostamalla ennaltaehkäisyyn ja terveyden ylläpitoon, nopeaan palveluihin pääsyyn, henkilöstön hyvinvointiin ja tiedolla johtamiseen.