Liikuntaranneke on arjen sankari, nyt myös opiskelijoille

15.11.2021 klo 10:07 Uutiset

Tänä vuonna Turun kaupunki otti käyttöön edullisen liikuntarannekkeen pääsääntöisille opiskelijoille. Aiemmin alennushintaiset rannekkeet olivat pääasiallisesti eläkeläisten ja työttömien etu, mutta kaupungilla näyttäisi olevan selvästi halua laajentaa houkuttelevia liikuntatarjouksia yhä useamman saataville terveyden ja aktiivisuuden edistämiseksi. Tämä on hyvinkin kannatettava asia.

Opiskelijaranneke maksaa opiskelijalle 60 euroa (+8 euroa rannekkeesta ensimmäisellä ostokerralla) ja sillä saa puolen vuoden ajan sisäänpääsyn moniin Turun kaupungin uimahalleihin ja saleihin. Turun yliopiston opiskelijana päätin kysyä muilta kurssikavereilta, kuinka moni tiesi opiskelijarannekkeen olemassaolosta. Moni ei ole tästä rannekkeesta kuullutkaan, mutta alkoivat kyllä harkita sitä heti, kun kerroin siitä enemmän. Tiedottaminen näistä hyvistä, arvostettavista ja kansanterveyttä edistävistä eduista on erittäin tärkeää niin nuorten, työikäisten kuin ikäihmistenkin näkökulmasta.

Puolueena KD tekee aktiivisesti töitä liikunnan ja terveyden edistäjänä niin kunnallisella kuin valtiollisellakin tasolla. Kansantaloudellisen ja inhimillisen haitan määrä liikkumattomuudesta ja fyysisen toimintakyvyn sekä kunnon laskusta on suorastaan kestämätön. Siksi koenkin tarpeelliseksi korostaa kuntien tarjoamia liikuntapalveluita ja arvostaa jo tehtyä työtä kuntalaisten hyväksi. Nämä kohtuuhintaiset, hyvinvointia edistävät palvelut ovat meitä kaikkia varten.

Pysytään terveinä!

Teemu Kivimäki
Sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen,
Turun kristillisdemokraattien taloudenhoitaja,
aluevaaliehdokas