KD Helsingin piirin syyskokous kannattaa KD puoluehallituksen vaatimusta: Hallituksen on puututtava energiakriisiin

19.11.2021 klo 20:16 Uutiset

Kristillisdemokraattien Helsingin piirin syyskokous kannattaa Kristillisdemokraattien puoluehallituksen vaatimusta, että hallituksen on peruttava lämmitys- ja liikennepolttoaineiden hintojen korotuspäätökset.

Heti kautensa aluksi hallitus päätti liikennepolttoaineiden valmisteverojen nostamisesta 250 miljoonalla eurolla, ja nyt noiden päätösten pohjalta esimerkiksi E95 bensan litrahinta on kivunnut jo osassa maata yli 2 euron kipurajan. Bensiinin kuluttajahinnasta keskimäärin 65-70 prosenttia muodostuu erilaisista veroista, siksi hallitus ei voi katsoa toimettomana vierestä bensapumpun hintojen ja lämmityslaskujen nousua.

Korkeilla polttoainehinnoilla on vaikutusta Suomen teollisuuden kilpailukykyyn sekä maatalouden kannattavuuteen ja sitä kautta ruokaturvaan. Hallituksen on herättävä näkemään, miten tavalliset kansalaiset kärsivät tehdyistä päätöksistä. Joka paikkaan ei pääse julkisilla liikennevälineillä ja myös julkisen liikenteen kustannukset ja lippujen hinnat ovat polttoaineen hintojen myötä nousemassa.

Helsingin Kristillisdemokraatit vaativat hallitusta perumaan energiaverojen korotukset.

 

– Helsingin Kristillisdemokraatit syyskokouksessaan 13.11.2021