Helsingin kaupungin tilaisuuksissa pitää kala- ja kasvisruuan rinnalla tarjoilla myös lähiruokatuotteita maito- ja karjatiloilta sekä riistaa

19.11.2021 klo 20:12 Uutiset

Helsingin kaupungissa siirryttiin yllättävästi kala- ja kasvisruokien tarjoiluun kaupungin järjestämissä tilaisuuksissa. Perusteena on ilmaston suojelutoimi lihattoman ravinnon keinoin. Helsingin Kristillisdemokraatit ovat samaa mieltä ilmastonsuojelun tarpeellisuudesta kaupungissamme. Uudessa linjauksessa on kuitenkin ongelmia. Se syrjii vaikeasti kala-allergisia, jotka saavat oireita jo kalan tuoksusta ja samassa tilassa olemisesta. Toisaalta kasvis- ja kalapitoisen ruuan tuonti ulkomailta heikentää ilmastonsuojelun tavoitteita. Myös ruuan laatu ei välttämättä vastaa kotimaiselle ruualle asetettuja vaatimuksia, joista ei saa tinkiä.

Helsingin kristillisdemokraatit haluavat edistää lähiruuan tuotantoa ja käyttöä niin kaupungin julkisissa tilaisuuksissa kuin kotitalouksissa. Kotimaisten elintarvikkeiden tuotannossa on pyrittävä omavaraisuuteen, ekologisuuteen ja uusiin innovaatioihin. Lähialueiden maito- ja karjatilallisten tuotteet sekä riista ovat vaihtoehto kaupungin uudelle linjaukselle. Helsingin kaupungin strategia on olla maailman toimivin kaupunki, joka tarjoaa hyviä mahdollisuuksia kaupunkilaisille osallisuuteen. Erityisesti ruuan tarjonnassa on otettava huomioon kaupungin henkilökunnan mielipiteet.

Kristillisdemokraattien Helsingin piiri esittää, että kaupungin virkamiehet miettivät linjaustaan uudelleen näiden näkökulmien pohjalta.

 

– Helsingin Kristillisdemokraatit syyskokouksessaan 13.11.2021