Valtuustoaloite eteni käytäntöön, omaishoitajille ilmaiset uintivuorot kokeilun ajaksi

21.11.2021 klo 15:59 Uutiset

Valtuustoryhmämme Satu Melkko ja Maija Silvennoinen tekivät yhdessä kokoomuksen ja perussuomalaisten ryhmien kanssa valtuustoaloitteen 27.9.2021 pidetyssä kokouksessa. Aloite eteni hyvinvointilautakunnan käsittelyy ja etenee käytäntöön vuoden alusta. Kunta järjestää kahden vuoden kokeilun, jonka aikana omaishoitaja-statuksen omaavat saavat käyttää uimahallia ilmaiseksi.

Väestömme ikääntyessä ja hoitohenkilökunnan rajallisen saatavuuden vuoksi omaishoitajien rooli lisääntyy väistämättä. Omaishoidettava voi olla iältään minkä ikäinen hyvänsä vauvasta vaariin. Tuen tarve voi johtua erinäköisistä asioista. Jaksaminen voi venyä äärirajoille, kun läheinen on sairas ja tarvitsee apua ja tukea koko ajan. Vuoro ei päätykkään kahdeksan tunnin jälkeen vaan jatkuu päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen. Vapaiden ja tuen tarve omaishoitajien tukemiseksi on ensiarvoisen tärkeää.

Kunta tukee omalta osaltaan muutoin hyvinvointialuuelle siirtyvää omaishoitajien työn koordinointia. Omaishoitajat kunnniaan.