KD Naiset haluaa neuvolapalvelut myös ikäihmisille

8.1.2022 klo 13:09 Uutiset

Aluevaaleissa tammikuun lopussa valitaan tulevat sote-alueiden valtuutetut, jotka jatkossa päättävät sosiaali-, terveys ja pelastuspalveluista. Taloudellisen tilanteen vuoksi tulevat päättäjät ovat haasteellisen tehtävän edessä. Uudistus näyttää olevan alibudjetoitu. Lakisääteisten palveluiden lisäksi pitäisi pystyä panostamaan myös ennaltaehkäisevään työhön.

Ennaltaehkäisevät palvelut ovat säästötoimi tulevaisuuden kuluihin, jotka syntyvät niin pienemmistä sairaanhoitokuluista kuin lastensuojelun tukitoimien vähentymisestä syntyvistä säästöistä. Kristillisdemokraatit ovat valmiita tähän työhön, valmiita ratkomaan haasteita ja korjaamaan puutteellista mallia.

KD Naiset vaatii, että seuraavien parin vuoden aikana saadaan lisärahoitusta myös näitä ennaltaehkäiseviä palveluja varten samaan aikaan kuin nykyistä hoitovelkaa vähennetään. KD Naiset haluaa laajentaa neuvolapalvelut koskemaan myös ikäihmisiä. Ikäihmisten neuvoloissa voitaisiin antaa terveys-ja palveluneuvontaa, arvioida tarpeita joita ikäihmisillä on kotona asumisen mahdollistamiseksi, arvioida toimintakykyä, tehdä terveystarkastuksia, ottaa verikokeita ja käydä keskustelua ikäihmistä koskevista asioista. Matalan kynnyksen seulonnat ja terveystarkastukset säästävät paitsi hoitokuluissa myös ihmishenkiä.

Viisas hyvinvointialue panostaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen yhteistyössä kuntien kanssa.  Ennaltaehkäisevät palvelut ovat tulevaisuudessa yksi tärkeimmistä säästötoimista.

 

Lisätietoja:

Sari Kumin

KD Naisten pj

[email protected]