Jos sote-palvelut ovat sinulle tärkeitä, älä anna päätösvaltaasi muille, vaan valitse ja äänestä ihan itse!

20.1.2022 klo 19:09 Uutiset

Anna äänesi ja arvojesi kuulua, kun valitaan Suomen ensimmäiset hyvinvointialueiden valtuustot! Ennakkoon äänesti normaalia selvästi harvempi äänioikeutetuista, siksi jokaisella äänellä on erityisen suuri painoarvo.

Vaalipäivänä sunnuntaina 23.1. voit äänestää vain omalla kotipaikkakunnalla ja äänestyspaikassa, joka on mainittu postitse tulleessa äänioikeusilmoituksessa. Äänestäessä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus: passi, henkilökortti, ajokortti tai kuvallinen kela-kortti.

Kristillisdemokraattien kaikki aluevaaliehdokkaat ja heidän numeronsa löytyvät ehdokasgalleriastamme. Toivomme, että löydät oman ehdokkaasi KD:n listoilta ja että voit jakaa tietoa ehdokkaistamme eteenpäin ja rohkaista myös tuttaviasi äänestämään.

Vaali-iltana sunnuntaina 23.1. kello 19.30 alkaen KD järjestää VAALI-LIVE -verkkotapahtuman, joka on seurattavissa puolueen Facebook-sivulla. Vaalivalvojaislähetystä voi seurata myös Youtuben kautta ja Twitterissä. Haastateltavina nettilähetyksessä on puolueen vastuunkantajia ja ehdokkaita eri puolilta maata. Puolueen puheenjohtaja Sari Essayah on ruudussa suunnitelman mukaan kello 20 molemmin puolin.

Vaali-iltana äänestystuloksia voi seurata parhaiten Ylen nettisivujen vaalitulospalvelusta sekä Oikeusministeriön tulospalvelusta.