Lisää eduskuntavaaliehdokkaita 24.8.2022

1.9.2022 klo 21:48 Uutiset

Kristillisdemokraattien Hämeen piiri nimesi 24.8.2022 lisää ehdokkaita kevään 2023 eduskuntavaaleihin. He ovat janakkalainen Piia Aitto-oja ja riihimäkeläinen Hannele Saari. Kolmas nyt nimetty ehdokas Päijät-Hämeestä julkistetaan vuodenvaihteessa. Aiemmin nimetyt ehdokkaat ovat Päivi Räsänen ja Juha-Pekka Forsman.

Piia Aitto-oja on 45-vuotias viiden lapsen äiti Janakkalasta. Hän työskentelee luokanopettajana Turengissa. Opetus ja kasvatus ovat olleet sydäntäni lähellä jo nuoresta, toteaa Aitto-oja. Politiikka, yhteiskunnalliset asiat ja vaikuttaminen ovat minulle tärkeitä ja kiinnostus niihin on kasvanut vuosi vuodelta, hän lisää. Piia Aitto-oja on toisen kauden kunnanvaltuutettu ja ensimmäisen kauden kirkkovaltuutettu Janakkalassa. Lisäksi hän on kunnanhallituksen ja Hämeen maakuntavaltuuston jäsen. Kristillisdemokraattisen puolueen sisällä Aitto-oja toimii Janakkalan paikallisosaston puheenjohtajana, Hämeen piirihallituksen varapuheenjohtajana ja KD:n puoluevaltuuston jäsenenä.

Lähden ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin toisaalta varmistamaan KD:n kansanedustajapaikan säilymistä Hämeessä, toisaalta rakentavassa mielessä haastamaan alueen istuvia kansanedustajia, toteaa Piia. Elämme yhteiskunnallisesti erittäin haastavia aikoja. Haasteet eivät kuitenkaan pelota, vaan motivoivat pohtimaan ja etsimään ratkaisuja, kertoo Aitto-oja.

Hannele Saari on toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Riihimäellä. Hän tuli valituksi myös tammikuussa aloittaneeseen Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon ja sen hallituksen jäseneksi.

Luokanopettajana työskentelevä Saari pitää lasten- ja perheiden hyvinvoinnin kehittämistä maassamme ensiarvoisen tärkeänä. Hän on Riihimäellä ollut mm. tuomassa lapsiystävällinen kunta-mallia osaksi kaupungin kehittämistä. Toinen erityisen läheinen teema on ikäihmisten hoivapalveluiden parantaminen. Politiikassa on aina nähtävä ihminen ja politiikkaa tulee tehdä inhimillisyyden silmälasit nenän päällä, toteaa Saari.

Hannele Saari puheenjohtaa myös KD:n Hämeen piiriä ja on KD:n puoluehallituksen jäsen.

Sekä Aitto-oja, että Saari ovat mukana eduskuntavaaleissa ensimmäistä kertaa.

KD Hämeen piirihallitus nimeää syyskuussa lisää ehdokkaita.