Hämeen KD nimesi lisää ehdokkaita 22.9.2022

22.9.2022 klo 01:27 Uutiset

Kristillisdemokraattien Hämeen piiri nimesi 22.9.2022 lisää ehdokkaita kevään 2023 eduskuntavaaleihin. He ovat Iida Hovi (Lahti), Ville Melanen (Lahti) ja Susanna Peltonen (Tammela).

Iida Hovi on 34-vuotias lahtelainen yrittäjäperheen ja suvun tytär, yrittäjän vaimo ja 3-vuotiaan lapsen äiti. Koulutukseltaan Iida on lapsi-ja perhetyöntekijä ja liikunnanohjaaja amk. Hän työskentelee juniorityön koordinaattorina kristillisessä lähetysjärjestössä. Iidalle on kertynyt vuosien varrella monenlaista kokemusta poliittisista luottamustehtävistä Lahden seudulla.

Sydämelläni on Suomen lapset ja perheet, kertoo Iida. Hän näkee, että perheiden ja yrittäjyyden tukemisessa on avaimet koko yhteiskunnan hyvinvointiin. Perhe on yhteiskunnan tärkein yksikkö. Perheessä luodaan ihmisen kasvun, kehityksen ja hyvinvoinnin perusta. Suomen talouskasvu luodaan yrityksissä, jotka tuovat hyvinvointia kaikille! Haluan olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa julkinen talous on tasapainossa, jossa kannustetaan työntekoon ja yrittäjyyteen ja jossa kaikkein heikoimmassa asemassa olevista pidetään huolta, avaa Iida tärkeäksi kokemiaan asioita.

Ville Melanen on koulutukselta teologian maisteri ja työskennellyt lähetystyöntekijänä ja pastorina Inkerin kirkossa Venäjällä lähes 20 vuotta. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kolme lasta. Olen kristitty perheenisä, joka haluaa pitää positiivisella tavalla esillä kristillisiä arvoja ja toimia sen hyväksi, että jokaisella suomalaisella olisi mahdollisuus ja oikeus turvalliseen ja hyvään elämään, esittelee Melanen itseään.

Ville on työssään pastorina sekä Suomessa että ulkomailla kohdannut ihmisten monenlaisia ongelmia. Koen tärkeäksi tehdä työtä suomalaisten tulevaisuuden hyväksi, hän kertoo. Isänä ymmärrän perhe-elämän kysymyksiä ja ulkomailla asuneena maahanmuuttajien elämän haasteita. Tahdon toimia heidän ja muiden ihmisten parhaaksi Suomessa, Melanen kiteyttää.

Susanna Peltonen on 54-vuotias KM, erityisopettaja ja kunnanvaltuutettu Tammelasta. Perheeseen kuuluu aviomies sekä viisi aikuista lasta ja seitsemän lastenlasta.

Minulle on tärkeää, että jokainen lapsi saa maassamme turvallisen ja tuetun koulupolun sekä riittävän oppilashuollon, toteaa Susanna. Lasta tulee auttaa ja tukea perheen voimavarat huomioiden. Ennaltaehkäisevä tuki perheisiin on ensiarvoisen tärkeää. Maamme kattavaa neuvolajärjestelmää on edelleen kehitettävä.

Peltonen pitää tärkeänä, että jokainen suomalainen pääsee kohtuullisessa ajassa lääkärin vastaanotolle ja mahdollisuus erikoislääkäripalveluihin on turvattu varallisuudesta riippumatta. Yksityissektorin rinnakkaiset palvelut tukevat julkisia palveluja ja valinnanvapaus tulisi säilyttää, hän lisää.

Luonto ja sen suojeleminen tuleville sukupolville on tärkeää. Uusiutuvaa energian tuottamista pitää tukea. KD-puolueessa elämän eri osa-alueiden ohjelma on tasapainossa. Siksi olen ehdokkaana näissä eduskuntavaaleissa, kertoo Susanna Peltonen.

KD on nyt nimennyt 8 yhteensä ehdokasta ja lisää nimiä julkistetaan lokakuussa.:

Aiemmin julkistetut ehdokkaat ovat: Piia Aitto-oja (Janakkala), Juha-Pekka Forsman (Lahti), Päivi Räsänen (Riihimäki) ja Hannele Saari (Riihimäki).

Lisätietoja:

Hannele Saari

KD Hämeen piirin puheenjohtaja

[email protected]