Uudenmaan piiri: Suomeen suunnanmuutos ja lisää lapsia

24.11.2022 klo 19:34 Uutiset

KD:n Uudenmaan piiri piti syyskokouksensa 22.11.2022 Kauniaisissa. Piirin puheenjohtajana valittiin jatkamaan vuonna 2023 Reija Taupila Hyvinkäältä (kuvassa) ja varapuheenjohtajana Jan Axberg Vantaalta. Piiri antoi kannanoton:

Suomeen suunnanmuutos ja lisää lapsia

Meillä on syvä huoli perheiden hyvinvoinnista ja ennätyksellisen alhaisesta syntyvyydestä, toteaa Kristillisdemokraatit Uudenmaan piirin syyskokousväki.

Tarvitsemme lapsimyönteistä ilmapiiriä ja pitkäjänteistä perheitä tukevaa politiikkaa. Lapsiin ja perheisiin panostaminen on äärettömän tärkeää. Nouseeko syntyvyys sillä, että mietitään kaikkia mahdollisia keinoja, joilla vältettäisiin ei-toivottujen vauvojen syntymistä? Eikö nyt pitäisi kaikin keinoin miettiä, millä tavalla saisimme, perheitä ja vanhempia tukien, lisää vauvoja Suomeen?

Kristillisdemokraatit haluavat lisätä perheiden uskoa omaan selviytymiseen ja mahdollistaa lapsihaaveiden toteuttaminen. Vahvistetaan siis lapsiperheiden asemaa ja lisätään valinnanvapautta lastenhoitoon ja työn ja perhe-elämän yhteensovittamiseen.

Ruoan, energian, korkojen ja muiden elinkustannusten nousu sekä nousevat inflaatioluvut lisäävät paineita. Yhä useampi perhe putoaa köyhyyteen. Tähän on puututtava heti. Lapset ja perheet on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Suomeen tarvitaan suunnanmuutos! Kevään eduskuntavaalien jälkeen on uuden hallituksen tuotava selkeä suunnitelma lapsiperheitten tukemiseksi ja konkreettisia ehdotuksia, millä syntyvyys saadaan nousuun.

Eduskuntavaalit 2023

Kristilisdemokraatit ovat nimenneet Uudenmaan vaalipiirissä jo 23 ehdokasta: Susanna Ahonen (Raasepori), Tiina Arlin (Vantaa), Jan Axberg (Vantaa), Annamari Brandao (Järvenpää), Pekka Ijäs (Porvoo), Kaarina Järvenpää (Espoo), Loviisa Kaartokallio (Vantaa), Susanna Koivula (Mäntsälä), Kitti Kumpulainen (Karkkila), Ina Kuula (Nurmijärvi), Mila Lehtonen (Tuusula), Juha Malmi (Vantaa), Ari Mönttinen (Lohja), Kauko Pohjonen (Helsinki), Pia Polviander (Espoo), Mika Poutala (Espoo), John Remes (Vihti), Pentti J. Rönkkö (Kerava), Tiina Sinkkonen (Sipoo), Jorma Surakka (Kerava), Reija Taupila (Hyvinkää), Tiina Tuomela (Vantaa) ja Sonja Välkeäpinta (Loviisa).