Turvallinen koti tuo turvaa kaduille

27.11.2022 klo 20:34 Uutiset

Helsingin Kristillisdemokraatit ovat erittäin huolissaan nuorten rikollisuuden kasvusta ja katujen turvallisuudesta. Helsingissä alaikäisten ryöstöepäilyjä on lokakuun loppuun mennessä enemmän kuin koskaan aikaisempina vuosina. Rikoksen tekijöitä on vähemmän, mutta samat tekijät tekevät entistä enemmän rikoksia. Voiko tätä johtua siitä, että vanhemmuus on hukassa tai siitä, että palvelujärjestelmä on pettänyt nuoret?

Hyvinvointi lähtee kotoa. Kotona kuitenkin opitaan yhteiskunnan pelisäännöt. Kaikki perheet tarvitsevat jossain vaiheessa apua, mutta tukea ei ole aina saatavilla oikea-aikaisesti. Ennaltaehkäiseviä palveluja pitää olla jatkossakin tarjolla neuvoloissa, päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotoimessa ja lastensuojelussa. Yhteiskunnan tehtävä on tukea perheitä, mutta vastuu lasten kasvatuksesta on vanhemmilla.