Hyvinvointiseminaarissa keskusteltiin hyvinvointialueen mahdollisuuksista, uhkista ja toiminnan painopisteistä

3.12.2022 klo 17:47 Uutiset

Pohjois-Savon hyvinvointialueen kristillisdemokraattien valtuustoryhmä järjesti lauantaina 3.12. hyvinvointiseminaarin Siilinjärven Kunnonpaikassa. Hyvinvointiseminaari viritti keskustelua pian toimintansa aloittavan Pohjois-Savon hyvinvointialueen mahdollisuuksista, uhkista ja toiminnan painopisteistä.

Aluevaltuutettu Björn Cederberg toivotti tilaisuuden aluksi KD-aktiivit ympäri maakuntaa tervetulleiksi. Avauspuheenvuorossaan hän korosti pätevän ja riittävän hoitohenkilökunnan tärkeyttä. Koska pula hoitajista on valtakunnallinen, toivoi Cederberg tähän päätöksiä maamme korkeimmilta vastuunkantajilta.

”Sitkeyttä, lujuutta ja tahtoa”, totesi valmistelutyöstä hyvinvointialueen johtaja Marko Korhonen

Tilaisuudessa piti alustuksen Pohjois-Savon hyvinvointialueen johtajana elokuun lopussa aloittanut Marko Korhonen. Alustuksessaan hän esitteli laajasti hyvinvointialueen taloutta ja hallintoa ja tulevan toiminnan mahdollisuuksia ja uhkia. Korhosen mukaan on tärkeää jo ennalta pyrkiä varautumaan uhkiin, joita hyvinvointialueen toiminnan aloitukseen liittyy. Henkilökunnan kouluttamisen lisäksi tietojärjestelmien ja organisaation muutoksessa tulee ottaa huomioon esimerkiksi mahdolliset sähkökatkot ja kyberhyökkäykset. Korhosen mukaan hyvinvointialueen talouteen tulee menopaineita muun muassa inflaation, korkotasojen nousun ja palkankorotusten myötä.

”Hyvinvoinnin edistäminen on keskeisessä roolissa kristillisdemokraattista politiikka”, totesi puolueen puheenjohtaja Sari Essayah

Pohjois-Savon hyvinvointialueen hyvinvointikoordinaattori Säde Rytkönen toi esille alustuksessaan mielenkiintoisia lukemia pohjois-savolaisten sairastavuudesta ja tyypillisistä terveydellisistä ongelmista, näihin puuttumisen keinoista ja hyvinvointitavoitteista seuraaville vuosille.

Alustusten pohjalta käytiin mielenkiintoista keskustelua hyvinvoinnin edistämisestä ja järkevästä taloudenhoidosta. Kuva: Klaavo Eero

Monessa puheenvuorossa tuotiin esille hyvän yhteistyön merkitystä hyvinvointialueen, kuntien ja järjestöjen välillä. Kuva: Klaavo Eero

Hyvinvointiseminaarin päätyttyä kuultiin eduskuntavaaliehdokkaiden tavoitteista suomalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kuva: Klaavo Eero