KD Hämeelle lisää ehdokkaita

15.12.2022 klo 22:23 Uutiset

Kristillisdemokraattien Hämeen piiri nimesi 14.12.2022 lisää ehdokkaita kevään 2023 eduskuntavaaleihin. He ovat hollolalainen Marko Smeds ja hämeenlinnalainen Ville Turkkinen. Aiemmin julkistetut ehdokkaat ovat Päivi Räsänen ja Hannele Saari Riihimäeltä, Piia Aitto-oja Janakkalasta, Susanna Peltonen Forssasta sekä Juha-Pekka Forsman, Iida Hovi ja Ville Melanen Lahdesta.

Marko Smeds on 37- vuotias perheellinen mies Hollolasta. Koulutukseltaan Marko on turvallisuusasiantuntija. Varautuminen ja riskienhallinta ovat erityisosaamista. Täydentävinä alan opintoina hän on syventynyt erityisesti kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen, kyberturvallisuuden hallintaan, sekä riskienhallintaan ja turvallisuusjohtamiseen.

”Monilla on herännyt huoli isänmaamme tulevaisuudesta. Poliittisista päätöksistä puuttuu usein harkinta ja siunaus, jonka seurauksena kansalaiset joutuvat vaikeuksiin”, toteaa Marko. ”Energian, ruuan, polttoaineen ja korkojen hinnat ovat nousseet vaikeuttamaan ihmisten elämää. Lasten harteille on jäämässä valtava velkataakka ja tätä menoa myös tulevaisuuden eläkkeet ovat uhattuna.”, hän lisää. Smeds on huolissaan terveydenhuollon kantokyvyn heikkenemisestä ja pohtii miksi kaikki tämä tapahtuu meille ja tälle hyvinvointivaltiolle? On muistettava kylvön ja niiton laki.

Kyösti Kallio johti Suomea vakavina aikoina. Hänellä oli luottamus Jumalaan ja se koitui koko kansalle siunaukseksi. Marko Smeds haluaa kutsua kaikkia osallistumaan jälleen työhön kodin, uskonnon ja isänmaan puolesta.

Ville Turkkinen on hämeenlinnalainen aviomies ja perheenisä, evankelista ja somepersoona.

Ville on opiskellut liiketaloutta, musiikin tuottamista, teologiaa ja ajoneuvoyhdistelmäkuljettajan ammattipätevyyden. Villellä on monipuolinen työkokemus. Hän on toiminut mm. mainosgraafikkona, IT-myyntipäällikkönä, rekkakuskina, järjestötyöntekijänä, työnohjaajana ja digitalisaatiostategistina.

Viimeiset viisi vuotta Turkkinen on työskennellyt Hämeen Mokia ry:ssä, joka on kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö. Siellä Ville on toiminut nuorten ja vanhojen, opiskelijoiden ja syrjäytyneiden parissa. Ville kuvailee itseään: ”En ole poliittisesti korrekti, haen korrektiuteni Taivaan Iskältä. Se ei muutu. ”

Suuri yleisö tuntee Villen BB-Villenä, sillähän oli mukana Big Brother-ohjelmassa vuonna 2019. Kirjoittaminen, puhuminen ja ihmisten kanssa toimiminen on Villelle luontevaa. Villen löytää niin Youtubesta, kuin Instagramista tai TikTokista. Hänen kanavillaan on tuhansia tilaajia.

KD Hämeen piirihallitus nimeää alkuvuodesta lisää ehdokkaita.

Lisätietoja:

Hannele Saari

KD Hämeen piirin puheenjohtaja

[email protected]

p. 040 569 5133