Liisa Linnan ihmemaassa

1.1.2023 klo 16:59 Uutiset

Liisa Linnan Ihmemaassa
Minulla ja puolisollani oli kunnia olla juhlimassa tänä vuonna Suomen itsenäisyyspäivää presidentin linnassa. Sain kutsun lähihoitajana jo viime vuonna, mutta juhlat peruttiin. Joten tänä vuonna tuli uusi kutsu. Arvostan meidän presidenttiämme, joka halusi kutsua hoitohenkilökuntaa, eli tavallisia
ihmisiä.
Haluan kiittää Tehy- ammattijärjestöä, joka oli järjestänyt meikkauksen ja kampauksen sekä valokuvauksen kaikille hoitoalan ihmisille, jotka halusivat niitä käyttää. Meillä oli myös yöpyminen hotelli Tornissa, joka oli panostanut meidän hoitajien vierailuun omalla tavalla. Kyyti presidentin linnaan kuului myös järjestelyihin.
Kättelyjärjestely toimi siinä järjestyksessä, kun saavuimme juhlapaikalle. Ensin oli kutsukortin esittely sekä henkilöllisyyden tarkistus. Sitten oli päällysvaatteiden luovutus ja siirtyminen jonoon toiseen kerrokseen kättelyä varten. Olimme kättelyssä alkupäästä.
Vaikka olin antanut esittelykortin Ylelle, nimeni mainittiin, muttei ammattia.Täällä Länsi – Savon palstallakin joku kyseli, eikö lähihoitajia ollut ketään? Joku toinen oli minut ja puolisoni tunnistanut. Kättelyn jälkeen siirryimme kolmanteen kerrokseen, jossa oli tarjolla sitä kuuluisaa boolia sekä pikkusuolaista. Maistoin boolia. Ei ollut minun makuuni. Sitten odottelimme siellä ylätasanteella ja katsoimme kättelyä. Paljon oli julkisuuden henkilöitä, jotka tunnistin, mutta paljon oli meitä tavallisia.
Juttelinkin useamman kanssa ennen kahvitarjoilua. Pöydässä oli monenlaista herkkua. Peuravoileipäkakku oli hyvää sekä täytekakku, jossa oli paljon marjoja. Ellen Svinhuvfudin kakku ei ehkä ollut niin hyvää, mitä olin kuullut. Tapasin monia kansanedustajia eri puolueista, joita olen oppinut tuntemaan maakunnan luottamustoimien kautta. Enemmän juttelin Kristillisdemokraattien kansanedustajien kanssa. Puheenjohtaja Sari Essayah on tuttu jo vuosien takaa.
Paljonhan siellä oli ihmeteltävää maalaishoitajalle. Järjestelyt toimivat hyvin,vaikka olikin paljon ihmisiä. Kokeneemmat kävijät neuvoivat meitä uusia. Kokemus oli hieno ja sen muistaa varmaan loppuelämän.
Itse korostan vielä, että meitä terveydenhoidon edustajia oli näin huomioitu, sillä viime vuodet ovat olleet raskaita korona-aikana. Tämä antoi toivoa paremmasta huomisesta. Sain olla Liisa Ihmemaassa, toisten palveltavana, sekin on hieno kokemus. Olen ylpeä, että sain edustaa kotihoidon ammattilaisia täältä Etelä-Savosta.

Liisa Ahonen, lähihoitaja, Essote

eduskuntavaaliehdokas