Sannamari Hokkanen eduskuntavaaliehdokkaaksi

12.1.2023 klo 15:34 Uutiset

Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirihallitus piti kokouksen Juvalla keskiviikkona 11.1.2023 ja nimesi kaksi uutta kansanedustajaehdokasta sekä antoi julkilausuman nuorten liikenneonnettomuuksien minimoimisesta.

Uudet Kaakkois-Suomen vaalipiirin ehdokkaat ovat DI, yrittäjä Liisa Hirvonen Savonlinnasta ja sairaanhoitaja (AMK) Sanna-Mari Hokkanen Helsingistä. Sannamarin osasto on Mikkeli, joten nyt meillä kaksi nohevaa ehdokasta!

KD:n aiemmin nimetyt ehdokkaat Etelä-Savosta ovat lähihoitaja Liisa Ahonen Mikkelistä, lähetyssihteeri Aila Asikainen Juvalta, erityisasiantuntija Jouni Koskela Savonlinnasta ja fysioterapeutti (YAMK) Päivi Kovanen Pieksämäeltä. Etelä-Karjalan ehdokkaita ovat insinööri (YAMK), lehtori Eija Hauska-Mertanen Imatralta, lääkäri Juha Rantalainen ja koulunkäynninohjaaja Ann-Niina Turunen Lappeenrannasta. Kymenlaakson ehdokkaita ovat varhaiskasvatuksen erityisopettaja Susanna Rasimus Kouvolasta sekä sairaanhoitaja Mikko Almgren ja perhehoitaja, tradenomi Marianne Bruce (sit.) Kotkasta.

 

TURVALLISUUSTALKOILLA NUORTEN LIIKENNEONNETTOMUUKSIA MINIMOIMAAN

KD:n Etelä-Savon piirihallitus haluaa kutsua kaikki tahot turvallisuustalkoisiin parantamaan nuorten synkkiä onnettomuustilastoja. Nuorten liikennekuolemien määrä on Suomessa suhteettoman suuri ikäluokan kokoon nähden. Suomen tieliikenteessä vahingoittuneista peräti kolmannes on nuoria. Määrä on huikea, koska nuorten osuus väestöstä on vain 11 prosenttia. Suomen liikenteessä kuolee paljon enemmän nuoria kuin esimerkiksi Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa. Poliisihallitus on viime vuoden keväällä julkistanut laajan suunnitelman: ”Poliisin liikennevalvonnan toiminta- ja kehittämissuunnitelma”. Nyt on aika Poliisin, Liikenneturvan, nuorisojärjestöjen, kuntien viranomaisten ja luottamushenkilöiden, liikennekouluttajien sekä toisen asteen oppilaitosten puhaltaa yhteen hiileen tavoitteenaan liikennekuolemien minimointi.