Eduskuntavaaliehdokas Ari Mönttinen: ”Eduskuntaan tarvitaan voimia, jotka ovat valmiita muuttamaan nykysuuntaa”

9.2.2023 klo 16:58 Uutiset

Lohjan aluevaalien äänikuningas Ari Mönttinen on kevään eduskuntavaaleissa ehdolla eduskuntaan.

– Vuosi sitten tulin yllätykseksi itselleni valituksi Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon Lohjan äänikuninkaana. Työ siellä eri puolueiden kanssa on ollut mielenkiintoista ja yhteistyötä opettavaa, mutta todella on tuntunut siltä, että terveydenhuollossa päivittäin työtä tekevän osaamista tarvitaan ja myös arvostetaan.

– Mutta on myös käynyt ilmi, että kaikki ongelmat eivät ole ratkaistavissa hyvinvointialueiden toimesta. Siksi täytyy saada äänensä kuuluviin Arkadianmäellä, jossa päätetään asioiden isoimmat linjaukset, joihin Kristillisdemokraattien sote-korjaussarja ottaa kantaa. Tästä syystä olen asettanut tavoitteeksi eduskunnan 2. huhtikuuta 2023.

Mönttinen, 64, työskentelee Nummelan terveyskeskuslääkärinä ja välillä päivystää Lohjan sairaalan psykiatrin osastolla. Perusterveydenhuollon lääkärinä hän on työskennellyt jo 34 vuotta.

– Tiedän, että olen koulutukseni ja monipuolisen työkokemukseni kautta saanut eduskuntatyössä tarvittavaa laaja-alaista ymmärrystä yhteiskunnan ilmiöiden moninaisuudesta. Siksi olen vakuuttunut, että osaamisellani voin tuoda lisäarvoa eduskunnan työhön.

Mönttinen muistuttaa, että päätökset soteuudistuksen onnistuneesta valmistumisesta tehdään eduskunnassa.

– Se edellyttää, että ennen muuta valtion talouden suunta täytyy muuttaa ja nekin päätökset tehdään eduskunnassa. Emme voi kaikkia tulevaisuuden ratkaisuja perustaa lisääntyneen velanoton varaan tai muuten Suomelle tulee ulosottomies.

Mönttinen korostaa, että eduskuntaan tarvitaan voimia, jotka ovat valmiita muuttamaan nykysuuntaa kuitenkin niin, että peruspalveluista huolehditaan järkevästi.

– Samalla meidän täytyy varautua myös kriisiaikoihin, sillä kuten olemme Ukrainassa nähneet olosuhteet Venäjän naapurissa saattavat muuttua äkisti niin kuin ne on ovat meilläkin muuttuneet  Venäjän kaupan pysähdyttyä seinään.

– Meidän täytyy huolehtia ennen muuta siitä, että saamme ruokaa omasta maasta. Elintarvikehuolto ei voi olla banaanilaivojen varassa, vaan meidän on ymmärrettävä, että ei ole ruokaa, jos suomalainen maanviljelijä ei saa toimentuloa pelloltaan. Niin viljelijän kuin muidenkin on saatava asiallinen toimeentulo työn tekemisestä.