KD Kuopio järjesti keräyksen Ukrainalaisille – ihmisten sydämellisyys lämmitti

12.2.2023 klo 10:05 Uutiset

Keräyksellä tuettiin Ukrainan sodasta kärsiviä

Kristillisdemokraattien Kuopion paikallisosasto järjesti lauantaina 11.2. Puijonlaakson sisätorilla keräyksen Ukrainan sodasta kärsiville. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Ukrainan suurlähetystön tuella toimivan Ukrainalaisten yhdistys Suomessa – yhdistyksen kanssa. Idea tapahtuman järjestämisestä tuli Kari Pohjolalta.

Tavaroiden lahjoittamisesta sodasta kärsiville on suuri apu, koska edes rahalla ei saa tavaroita, joista on suuri pula. Lahjoittajien apuna oli autaukrainaa.fi – sivusto, jossa on luetteloitu tavaroita, joille Ukrainassa on tarvetta. Keräystä mainostettiin paikallislehti Viikko-Savossa ja sosiaalisessa mediassa. Avustustavarat pakattiin paikanpäällä pahvilaatikoihin ja niihin tulostettiin lähetystunnukset.

Ihmisillä oli selkeästi sydämen halu auttaa hätää kärsiviä. Tavaraa kertyikin kokonaisen pakettiautollisen verran – joukossa paljon lämmintä vaatetta, saappaita, ruokaa, herkkuja, vauvanhoitotarpeita ja ensiaputarvikkeita. Avustuksissa oli myös uusi ja käyttämätön aggregaatti, muutamia droneja sekä lukuisia pareja varta vasten ukrainalaisille neulottuja sukkia ja lapasia. Lisäksi useat lahjoittajat kävivät kauppareissunsa yhteydessä ostamassa läheisistä marketeista ukrainalaisten tarvitsemia tuotteita.

Ihmisten sydämellisyys ja halu auttaa lämmittivät mieltä. Keräyksen yhteydessä oli mahdollisuus nauttia pullakahveista ja keskustella samalla Savo-Karjalan KD-eduskuntavaaliehdokkaiden kanssa. Kiitosten lisäksi tuli myös useita toiveita tapahtuman uusimisesta.

Avustuksia kertyi kokonainen pakettiautollinen - tetristaidot eivät menneet hukkaan.

Avustuksia kertyi kokonainen pakettiautollinen – tetristaidot eivät menneet hukkaan.

Annukka Ojala, Kari Pohjola, Ahti-Pekka Vornanen, Björn Cederberg ja Eero Klaavo

Paikallaolleet eduskuntavaaliehdokkaat Annukka Ojala, Kari Pohjola, Ahti-Pekka Vornanen, Björn Cederberg ja Eero Klaavo asettautuivat yhteiskuvaan.

Eero Klaavo, Björn Cederberg ja Kari Pohjola

Eero Klaavo, Björn Cederberg ja Kari Pohjola päivän päätteeksi avustuksista täyden pakettiauton luona.