Eduskuntavaaliehdokas Kauko Pohjonen: ”Ei ole kunnioittavaa tai suvaitsevaa, että perinteisiä arvoja esille tuovat hiljennetään tai leimataan”

17.2.2023 klo 10:10 Uutiset

Kauko Pohjonen on ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa ehdolla oleva, juuri 28 vuotta täyttänyt luokanopettajaopiskelija.

– Eduskuntavaaleihin lähdin ehdolle, koska minusta nykyisessä yhteiskunnassamme on entistä enemmän asioita, jotka ovat järjen ääntä vastaan. Haluan olla viemässä suomalaista yhteiskuntaa paremmille urille, sellaiseen suuntaan, jossa haluan itsekin elää vielä ainakin puoli vuosisataa.

– Haluan viedä asioita siihen suuntaan, että meidän lapsilla ja nuorilla on parempi olla, ja ettei heidän tarvitsisi pelätä oman mielipiteensä ääneen sanomista tai uskonsa esille tuomista, Pohjonen kertoo.

– Tahdon olla puolustamassa lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia ja tuoda samalla kouluissa työskentelevien ammattilaisten näkökulmaa esille totuuspohjalla, suoraan kasvatusalan kentältä.

Kauko Pohjonen muistuttaa, että suvaitsevaisuutta pitää olla eri suuntiin.
– On hyvä, että me kuuntelemme monia erilaisia mielipiteitä. On kuitenkin muistettava, että kunnioituksen täytyy olla molemminpuolista. Se ei ole kunnioittavaa tai suvaitsevaa, että perinteisiä arvoja esille tuovat hiljennetään tai heidät leimataan vanhanaikaisiksi ja syrjiviksi.

– Jos tunnet olevasi kanssani samoilla linjoilla tai haluat edistää samoja asioita, etsi minut Uudenmaan vaalipiirin ehdokaslistalta tämän kevään eduskuntavaaleissa!

Tällä hetkellä Kauko Pohjonen opiskelee kasvatustieteitä Helsingin yliopiston ruotsinkielisessä ryhmässä. Ennen kasvatustieteen opintojen aloittamista hän on työskennellyt perusopetuksessa ja kirkon nuorisotyössä erilaisissa tehtävissä: luokanopettajana, erityisopettajana, koulunkäynninohjaajana, kirkon nuorisotyönohjaajana ja viimeksi perusopetuksen opinto-ohjaajana.

– Olen jo nuoresta alkaen halunnut olla vaikuttamassa oman elinpiirini asioihin muun muassa kirkkovaltuuston  ja hiippakuntavaltuuston jäsenenä. Lohjan suuressa, melkein 800 opiskelijan, lukiossa olin oppilaskunnan hallituksen jäsenenä.